S-a deschis Bucharest Christmas Market - fotografii si ce puteti vedea si face aici

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

S-a dat startul oficial al perioadei sarbatorilor de iarna - s-au aprins beculetele in Capitala si s-a deschis Bucharest Christmas Market.

Pe 29 decembrie, din Piata Universitatii au fost aprinse aproape trei milioane de beculete de tip LED, care impodobesc Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna, pe un traseu de 24 de kilometri.

Orasul nostru gri este acum mai luminos, cald si mai frumos!

1

Bucharest Christmas Market, in perioada 29 noiembrie - 28 decembrie, va gazdui 100 de casute de poveste care vor transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sarbatorilor de Iarna, decorat cu peste 14 tone de cetina, proiectii arhitecturale pe cladirile istorice din Piata Universitatii, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopotei si luminite.

Timp de o luna, la Bucharest Christmas Market, iubitorii de frumos pot achizitiona obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad sau ghirlande si lumanari parfumate.

2

Vizitatorii se pot delecta cu produse traditionale romanesti, cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte aburinde, magiun, dulceturi, miere, siropuri etc. si pot cumpara cadouri inedite celor dragi.

Unii dintre mesterii prezenti la eveniment confectioneaza la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumusețea artei, traditiilor si obiceiurilor populare romanesti.

Surprize pentru cei mici

Cei mici sunt asteptati in targul de la Universitate unde il vor intalni pe  Mos Craciun. Pana la sosirea Mosului, in casuta special amenajata, cei mici vor avea bucuria intalnirii cu spiridusi si alte personaje de poveste.

Copiii pot lasa scrisorile pentru Mosul la cutia postala a acestuia, intr-un loc special amenajat.

3

Ajutor pentru cei nevoiasi

Municipalitatea a pus la dispozitia Asociatiei SOS Satele Copiilor o casuta la targul de la Universitate, unde vizitatorii pot sprijini SOS Satele Copiilor Romania sa ofere celor 240 de copii o familie unde acestia cresc, se dezvolta si se bucura de clipele frumoase ale copilariei.

Tot la casuta SOS va fi amplasat "un bradut al dorintelor" impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc.

4

Vizitatorii care vor sa se implice, pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania.

Totodata, vizitatorii pot face donatii de carti si jucarii, zilnic, pana pe 24 decembrie 2014, la Casa lui Mos Craciun, unde organizatorii au amenajat o urna speciala pentru campania umanitara.

5

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera