Romania a fost exclusa de la Eurovision 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce au fost discutii in care se preciza ca Romania risca sa fie exclusa de la Eurovision 2016, iata ca lucrurile au ajuns la o concluzie - Romania a fost descalificata din cadrul competitiei.

European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume - i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni.

2.jpg

TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in luna mai. TVR datoreaza EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011 - 2012.

La ora 14:00, reprezentantii TVR sunt invitati la Ministerul Finantelor, potrivit Televiziunii Romane.

Decizia a fost luata dupa ce un termen dat guvernului roman de a lua masuri satisfacatoare pentru a rambursa datoria a expirat miercuri, 20 aprilie.

3.jpg

Este regretabil faptul ca suntem obligati sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit nici un raspuns din partea guvernului roman. In ultimele saptamani, EBU a luat act de sugestia Ministerului Finantelor ca TVR poate fi plasata in procedura de insolventa, care la randul sau poate conduce la o restructurare profunda a difuzorului. EBU este o asociatie non-profit care reprezinta 73 de posturi publice de televiziune din 56 de tari. Continuarea gradului de indatorare al TVR pune in pericol stabilitatea financiara a EBU insasi, a declarat directorul general al asociatiei, Ingrid Deltenre.

Prestatia romaneasca va fi eliminata din competitia pentru cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in data de 12 mai. Ordinea reprezentatiilor celorlalte 18 piese pentru a se califica in finala va ramane aceeasi.

Romania urma sa participe in a doua semifinala a concursului alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

4.png

Este, desigur, o mare dezamagire pentru artistul ales sa reprezinte Romania, pentru colegii nostri de la TVR care si-au pregatit participarea atat de bine in acest an si, nu in ultimul rand, pentru telespectatorii romani si fanii Eurovision din aceasta tara, a declarat Jon Ola Sand, supervizor executiv al competitiei din partea European Broadcasting Union (EBU).

Finala Eurovision se va desfasura la Stockholm, Suedia, in 14 mai. Ca urmare a retragerii calitatii de membru EBU pentru TVR si a serviciilor de care beneficia, postul nu va avea acces la semnalul transmis de la Stockholm si, astfel, nu va fi in masura sa transmita desfasurarea concursului.

Intrucat CD-ul oficial pentru Eurovision Song Contest 2016, care include melodia romaneasca, a fost deja produs, acesta contine piesa cu care Romania se calificase pentru concursul din acest an. EBU a decis sa pastreze posibilitatea descarcarii digitale a cantecului pe streaming, ca o favoare facuta artistului.

Reprezentantii presei romane care au acreditarile aprobate nu si le vor pierde, dar vor fi mutati in asa numita Delegatie Internationala, care include presa si fani din tari care nu participa la concurs. De asemenea, vor ramane valabile biletele vandute fanilor din Romania ai competitiei.

1.jpg

Mihai Traistariu nu a fost prea afectat de veste. Tot raul spre bine, cum s-ar spune.

E oficial ! Romania a fost exclusa de la Eurovision din cauza datoriilor prea mari facute de Tvr de-a lungul anilor ! Hm ... Si cand ma gandesc ca eram dispus sa cheltui peste 100.000 de euro pentru show-ul din Suedia, in caz ca Paradisio ar fi castigat ! Acum pot spune cu mana pe inima : " Universul lucreaza pentru mine " , a scris Mihai Traistariu pe pagina sa de Facebook.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera