Romania a castigat patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne mandrim si avem de ce! Lotul de informatica al Romaniei a obtinut patru medalii - una de aur, doua de argint si o alta de bronz - la cea de-a XXII-a editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 29 iunie - 4 iulie, la Brno, in Cehia.

Medalia de aur a fost obtinuta de Alexandru Velea, elev in clasa a XII-a la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, cel care a luat anul trecut la aceeasi olimpiada medalia de argint.

Medaliile de argint au fost obtinute de Rares-Darius Buhai  (clasa a XII-a/ Colegiul National 'Liviu Rebreanu' din Bistrita) si Valentin-Marius Harsan (clasa a XII-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti), iar medalia de bronz a intrat in posesia lui Andrei Popa  (clasa a X-a/ Liceul Teoretic 'Mihail Kogalniceanu' din Vaslui).

La cea de-a XXII-a editie a CEOI au participat 44 de concurenti din zece tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului.

Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale (CEOI) s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera