Rezidența internațională de scenaristică Pustnik lansează înscrierile pentru cea de-a 5-a ediție

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A cincea ediție a rezidenței de scenaristică Pustnik, primul astfel de program din România destinat tinerilor scenariști și regizori emergenți din întreaga lume, va avea loc între 2 și 10 septembrie 2019, la Portul Cultural Cetate, pe malul Dunării.

Pustnik_2017.jpg

Timp de nouă zile, opt cineaști (trei din România și cinci din afara țării) aflați la primul sau al doilea lungmetraj își vor dezvolta proiectele în cadrul Pustnik. Pe întreg parcursul rezidenței, invitații internaționali ai ediției – producători, scenariști și cineaști prestigioși – vor conduce sesiuni de îndrumare cu participanții, masterclass-uri, mese rotunde și discuții extinse despre oportunitățile de co-producție cu România.

Pustnik_2018_1.jpg

Regizorii și scenariștii se pot înscrie cu proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare (synopsis, exposé, treatment sau prim draft). Aceștia trebuie să fi scris anterior scenariul pentru cel puțin un scurtmetraj sau un lungmetraj prezentat într-un festival internațional notabil.

Deadline-ul pentru aplicații este 22 aprilie 2019, iar înscrierea se poate face online, accesând www.pustnik.com. Puteți găsi toate informațiile despre acest proces în secțiunea How to apply. Rezidența nu presupune taxe de înscriere sau participare, organizatorii acoperind costurile de cazare, masă și transport din București la Port Cetate.

Selecționerii rezidenței sunt Andreea Borțun (scenarist și regizor, România) și Bryn Chainey (scenarist și regizor, Marea Britanie/Australia), co-fondatori ai programului Pustnik.

Unul dintre primii invitați speciali confirmați pentru ediția din acest an este cineasta de origine siriană Soudade Kaadan. Lungmetrajul său The Day I Lost My Shadow a primit premiul pentru debut la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în 2018, continuându-și apoi circuitul festivalier la Toronto, BFI Londra, Busan și Rotterdam. Doar câteva luni mai târziu, scurtmetrajului său Aziza i-a fost acordat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Sundance.

Soudade Kaadan va împărtăși rezidenților sfaturi din experiența sa profesională și creativă, cu un focus pe tranziția de la scurtmetraj la lungmetraj, făcând un studiu de caz pe propriile filme.

Pustnik_2018_2.jpg

Pustnik este prima rezidență internațională de scenaristică desfășurată în România. Proiectul își propune să le ofere tinerilor scenariști un context prielnic dezvoltării poveștilor la care lucrează, într-un cadru natural și relaxat, departe de presiunile industriei. În același timp, Pustnik își dorește să creeze în jurul său o rețea de profesioniști din cinema, cercetători și oameni de cultură, cu scopul încurajării colaborărilor dintre aceștia.


Mai multe informații:

www.pustnik.com

www.facebook.com/pustnik

Dan Angelescu – dan@pustnik.com
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera