Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Taitei din orez, cu fasole verde, ananas si ghimbir

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepem o noua aventura impreuna cu Mihaela Pascu si Mic dejun de Bucuresti. In fiecare zi de marti, Mihaela, ne va insenina ziua cu cate o reteta delicioasa preparata chiar de ea. Fotografiile ii apartin.

Taitei din orez, cu fasole verde, ananas si ghimbir

Va jur ca duminica am iesit din casa cu gand sa cumpar toate ingredientele pentru un cheesecake. Si la fel de adevarat e ca m-am intors cu tot ce-mi trebuie pentru...taitei din orez cu fasole verde si ghimbir. N-o sa mint acum sa va spun ca de obicei asta mananc si ca, pe deasupra, mai pun si ananas peste paste.

Dimpotriva, daca-s fructe pe langa ciuperci, cu toti cei patru ani de regim vegetarian la activ, s-ar putea sa ocolesc frumusel masa cu tot cu urmatoarele invitatii la pranz sau cina.

Dar am zis ca merita incercarea, mai ales ca se pregateste la fel de usor ca si celelalte retete de pana acum. Inca nu mi-ati spus ce si cum ati testat, eu inca va astept cu invitatiile la masa.



Sa trecem, asadar, la taitei. Avem nevoie de:

  • 150-200 g taitei subtiri din orez
  • 150 g fasole verde pastai, taiate pe jumatate
  • coaja de lamaie (cam o lingurita) rasa fin si zeama a 2 lime
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt
  • 2,5 cm radacina de ghimbir proaspat, curatata si tocata marunt
  • 2 lingurite zahar pudra sau zahar brun (o sa inchida putin culoarea sosului)
  • putin coriandru verde tocat (eu l-am uitat, dar va zic voua, ca sigur aveti memorie mai buna)
  • 50 g bucati ananas tocate

Taiteii sunt gata cam in 4 minute, pastaile cam in 5. Intr-un bol mic, amestecam coaja de lamaie si zeama de lime, ardeiul iute, zaharul pudra, ghimbirul si coriandrul.



Rasturnam taiteii intr-un bol mai mare, adaugam ananasul, pastaile si sosul de mai sus. Amestecam usor inainte de servire si-am cam incheiat povestea.

Daca sunteti ca mine si strambati din nas cand auziti de ananas langa taitei de orez, o sa va spun doar ca ghimbirul, ananasul si pastaile chiar fac casa buna. Cu toate acestea, fiindca era prima oara cand mancam ingredientele intr-o astfel de combinatie, am avut impresia, pe rand, ca mananc ba o salata, ba paste, ba un desert.



Tocmai de aceea, la o zi distanta, le-am pregatit din nou. Si trebuie sa recunosc, de data asta mi-au placut chiar mult. Nu sunt ingrediente preferate de toata lumea, dar chiar tine de cum ne educam gusturile. Iar ghimbirul e sanatate curata asa ca am facut si un shake de ananas, o lamaie, o portocala si niste ghimbir. N-a vrut sa stea la poza, dar a fost tare bun, deci va recomand si combinatia asta.

Ne recitim saptamana viitoare si sa-mi spuneti daca, intre timp, v-ati imprietenit cu ghimbirul.

Vezi si:




2 comentarii vrei sa comentezi?

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti:Taitei din orez, cu fasole verde, ananas si ghimbir
Ana
#1 -

Comentariu nou

Ce alt fruct pot folosi epentru ca sunt alergica la ananas (da, stiu, dubios)!?

Mersi,
Ana

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti:Taitei din orez, cu fasole verde, ananas si ghimbir
Mihaela Pascu
#2 -

Comentariu nou

Buna, Ana,

Nu ma pot gandi decat ca cel mai apropiat (si ca textura) ar fi mango. Poti incerca insa si cu avocado, asta e o varianta pe care sincer as testa-o.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera