Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Tagliatelle cu busuioc, spanac si mozzarella. Festin culinar pentru pofticiosii de weekend

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepem o noua aventura impreuna cu Mihaela Pascu si Mic dejun de Bucuresti. In fiecare zi de marti, Mihaela, ne va insenina ziua cu cate o reteta delicioasa preparata chiar de ea. Fotografiile ii apartin.

Vezi si Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Supa de linte pentru cine-a fost cuminte!

Tagliatelle cu busuioc, spanac si mozzarella. Festin culinar pentru pofticiosii de weekend

Vine o zi in viata fiecarui om cand trebuie sa scrie despre tagliatelle cu busuioc, fromage bleu si spanac in timp ce mananca, mai in gluma, mai in sec, niste conopida cruda. Dar cum tot eu am gatit si pastele, imi alin "of|-ul la gandul ca nu-i e dat unui gurmand sa infulece chiar zi de zi paste si branzeturi cu mucegai (si cu cele din urma sunt inca in negocieri aspre si neintelegeri periodice).



Bon. Pentru reteta asta m-am trezit de dimineata si-am pornit pe cai destul de ocolitoare catre Carrefour. Nu ca nu mi-ar fi draga si piata (Oborhood, pour les connaisseurs), dar numai aici gaseam cam tot ce-mi trebuie si in acelasi loc. Plimbarile astea de duminica sunt preferatele mele, ba dau peste niste viniluri sau carti vechi, ba peste niste placinta de casa de la cine stie ce targ (si placintele sunt preferatele mele, in caz ca n-am povestit cum am testat toate patiseriile din Bucuresti).

In Carrefour, bucurie mare: mai rar gasesti rozmarin verde in ghiveci sau paini uriase de un metru (au la Unirii, pe cuvant).

Pentru reteta asta aveti nevoie de:

  • ciuperci Pleurotus,
  • spanac (proaspat sau congelat),
  • tagliatelle cu busuioc (Gourmet sau varianta simpla, orice tagliatelle sunt bune),
  • fromage bleu (eu am folosit cu o ocazie Paladin, iar duminica am testat The Dairy Viking - Danish Blue Cheese si e mult prea sarata asa ca va recomand prima optiune),
  • mozzarella,
  • coriandru boabe,
  • piper si ulei de masline.


Venim acasa incarcati cu doua sacose, spalam repejor ciupercile Pleurotus (se curata mult mai rapid decat cele Champignon), le calim in ulei de masline impreuna cu usturoiul maruntit (usturoiul se zdrobeste cu latura cutitului inainte de a fi tocat, pentru un plus de savoare).



In timpul asta, fierbem pastele (tagliatellele sunt gata in patru minute). Nu uitati sa decongelati din vreme spanacul si sa-l adaugati peste ciuperci numai cand focul e redus aproape la minimum si uleiul nu mai e incins (asta sau va veti petrece urmatoarele doua ore incercand sa curatati spanacul de pe aragaz, pereti si de pe voi). Si tot cand e focul redus adaugati mozzarella taiata felii impreuna cu branza cu mucegai. Amestecati pana se topesc si compozitia devine aproape omogena.

Adaugati pastele dupa ce ati scurs apa si amestecati-le cu sosul de mai sus. Deasupra, presarati boabe de coriandru zdrobite si piper proaspat macinat (daca nu e macinat proaspat, nu prea o sa se simta gustul de ciuperci de padure si, credeti-ma, ratati o experienta pe cinste).

Un demisec alb le insoteste numai bine. Pofta mare si nu uitati ca reteta asta e gata, cu totul, cam in 15 minute. Si daca dispar ciupercile Pleurotus de pe raft, o sa stiu ca voi le-ati luat. Vezi si Top 10 cele mai bune vinuri din lume - Clasamentul celor de la Wine Spectator!




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera