Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Salata de sfecla rosie cu patrunjel, rosii si seminte de dovleac

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepem o noua aventura impreuna cu Mihaela Pascu si Mic dejun de Bucuresti. In fiecare zi de marti, Mihaela, ne va insenina ziua cu cate o reteta delicioasa preparata chiar de ea. Fotografiile ii apartin.

Trecut-au ani de când am renunţat la o alimentaţie care să includă şi carne. Aşa că astăzi, când aud că cea mai bună legumă e carnea, mi se zburleşte părul în cap.

Staţi să ne înţelegem. Mâncat-am tot ce se putea mânca şi înfiptu-m-am în fast food până pe la 23 de ani când mi s-au mai adunat boii pe-acasă şi-atunci am zis să fac această schimbare. Că mi-a prins bine? Nu încape îndoială. Că m-am gândit vreodată, pe când înfulecam dintr-o friptură că cea mai bună legumă e carnea? Nici pomeneală.

Asta fiindcă mai mereu pare să existe câte o mică luptă de stradă, ca să nu zic război, între vegetarieni şi... carnivori. Să nu uităm că noi am fost şi de partea cealaltă aşa că ştim cum ni s-au schimbat gusturile, cum propriul nostru corp ne-a mulţumit că l-am ferit de aste bucate. La urma urmei, e loc pentru toată lumea, cam asta ar trebui să reţinem. Nici eu nu îi sar omului în cap atunci când muşcă dintr-un hamburger, de ce să te iei matale de salata mea vegetariană? Adicătelea de asta de mai jos.Pe care am încropit-o azi după ce mi-am făcut provizii serioase de linte (verde şi roşie), năut, fasole roşie şi toate cele. Am vrut tare mult să pregătesc sfecla roşie cu un dressing special pe care mi l-a destăinuit o doamnă tare simpatică în aceasta vacanţă de Crăciun când luasem trenul spre Viena. Numai că programul meu m-a forţat puţintel să mă abat de la reţetă şi să pregătesc o salată cât să am timp s-ajung la cinema la Inside Llewin Davis.

Punem sfecla la cuptor, tăiată în cubuleţe egale. În vreo 25-30 minute e gata şi nu uitaţi să mai stricaţi rândurile în tavă din când în când. Facem un dressing din sucul de la o jumătate de lămâie şi de la o jumătate de portocală peste care adăugăm o lingură de ulei de măsline.

Tăiem mărunt o ceapă roşie şi sacrificăm o legătură zdravănă de pătrunjel. Adăugăm un pumn de seminţe de dovleac crude şi două roşii tăiate cubuleţe. Adăugăm acest amestec peste cuburile de sfeclă după ce le-am scos din cuptor şi le-am pus într-un bol mai mare.

Of, of, dac-aţi şti, a fost cea mai bună salată mâncată în ultima vreme. Un fel de "cea mai bună legumă". Pe cuvânt de vegetarian!

Vezi si:
1 comentariu

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Salata de sfecla rosie cu rosii, patrunjel si seminte de dovleac
Alina
#1 -

salata

Yammy! Mi s-a facut pofta:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera