Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Negresa cu fistic si ciocolata alba

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepem o noua aventura impreuna cu Mihaela Pascu si Mic dejun de Bucuresti. In fiecare zi de marti, Mihaela, ne va insenina ziua cu cate o reteta delicioasa preparata chiar de ea. Fotografiile ii apartin.

Negresa cu fistic si ciocolata alba

Iubitorii fisticului si ai ciocolatei in general vor intelege asta cel mai bine. Si sa stiti ca e adevarat, dragostea trece prin stomac, cu conditia ca cei ademeniti astfel sa fie gurmanzi. Asa se face ca prajitura asta a obtinut cele mai neobisnuite reactii: doua cereri in casatorie.



Va invit s-o testati si sa verificati reactiile. Daca nu cereri in casatorie, macar o invitatie la o cafea, in speranta ca veti sosi burdusiti cu negrese prin toate buzunarele.

Pe scurt, pentru negresa cu fistic si ciocolata alba avem nevoie de:

  • 225 g unt (plus extra pentru uns)
  • 150 g ciocolata neagra, rupta bucati
  • 225 g faina
  • 2 linguri praf de copt
  • 125 g zahar pudra (plus extra pentru ornat)
  • 4 oua, batute
  • 75 miez de fistic, taiat mare
  • 100 g ciocolata alba

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie (24 x 24 cm). In bain-marie se topeste ciocolata neagra.

Faina, zaharul si praful de copt se amesteca intr-un vas. Ouale batute se adauga peste ciocolata topita. Dupa ce compozitia e omogena, se incorporeaza amestecul de faina.



Se amesteca ciocolata alba rupta bucati si fisticul (se adauga putin fistic si deasupra compozitiei dupa ce se toarna compozitia in tava). Se da la cuptor 30-35 minute. Se lasa la racit 20 minute si se scoate pe un gratar. Se orneaza cu zahar pudra.

Iar partea cea mai buna la aceasta prajitura e ca se pregateste intr-un singur bol. Adica, exceptand momentul in care topim ciocolata in bain-marie si incorporam ouale, o sa tot adaugam ingrediente unele peste altele. Si chiar daca la sfarsit o sa ne iasa o prajitura aparent sofisticata si mai buna decat in patiseriile frantuzesti, noi am pregatit-o foarte simplu. Dar sa nu mai spuneti la nimeni, ramane intre noi si ciocolata neagra.

Vezi mai multe retete de la Mic Dejun de Bucuresti aici!




3 comentarii vrei sa comentezi?

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Negresa cu fistic si ciocolata alba
Mihaela
#1 -

Comentariu nou

Abia astept sa o pregatesc. Arata absolut delicios. Doar cand ma gandesc la ciocolata neagra imi lasa gura apa. Iamm

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Negresa cu fistic si ciocolata alba
Alina
#2 -

Comentariu nou

Cand folosim cele 225g de unt?

Reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti: Negresa cu fistic si ciocolata alba
Mihaela
#3 -

Comentariu nou

Mii de scuze, dar multumiri multe fiindca mi-ai atras atentia. Topim untul impreuna cu ciocolata. :D Pofta buna, sa-mi scrii cum ti-a iesit! :)

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera