Reprezentantii Patriarhiei vor sa stea de vorba cu membrii trupei Taxi pentru a le explica importanta construirii Catedralei Mantuirii Neamului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cateva zile, piesa celor de la Taxi, Despre smerenie, tine prima pagina a ziarelor si a newsfeedurilor. Practic, melodia a impartit lumea in doua: cei care spun ca trupa si vedetele care au aparut in videoclip defaimeaza biserica, si cei care sunt de acord cu mesajul piesei.

In momentul de fata, videoclipul a fost retras temporar, asta pentru ca Grigore Lese a cerut sa fie scos din clip.

In toata aceasta disputa, Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a discutat despre Catedrala Mantuirii Neamului in cadrul unei emisiuni marca Digi 24.

Cei care sunt inca impotriva acestui proiect sunt oameni care se afla la o distanta a neintelegerii de el. Toti vizioneaza in imaginarul lor o Biserica foarte mare, eventual megalomanica, insa aceasta va cuprinde un centru de diagnostic si tratament, un muzeu al Crestinismului Romanesc, centre de conferinte, o cantina si un camin pentru pelerini.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a vorbit si despre piesa trupei Taxi, "Despre smerenie", cu care ar vrea sa se intalneasca si sa discute despre proiectul Catedralei.

Eu m-am gandit sa vorbim cu cei din trupa Taxi, n-am facut-o inca, dar consider ca ar fi oportuna o intalnire cu acesti oameni pe care nimeni nu ii suspecteaza de rea credinta, niciodata nu a fost vorba despre asta la nivel oficial. Personal ma gandesc la asta si sper sa reusesc sa organizez o asemenea intalnire. Ar fi foarte bine daca ar dori sa fie prezenti langa aceasta Catedrala, sa o vada si, poate, sa-si reconsidere imaginea in legatura cu acest proiect. Repet, cred ca acesti oameni nu au avut acces, nici timp si poate nici curiozitatea de a se apleca asupra unui asemenea proiect.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera