Red Bull SoapBox Race Romania in Bucuresti - "Singura modalitate de a vedea cursa e sa participi la ea"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am asteptat cu mare drag duminica lui 14 septembrie pentru ca stiam ca in Bucuresti se va organiza Red Bull SoapBox Race Romania, pe Calea 13 Septembrie.

Evenimentul este un adevarat succes peste tot in lume, iar in Romania a fost prima editie in care "pilotii si echipajele celui mai artizanal si ingenios raliu" au fost invitati sa ia startul.

Red Bull SoapBox Race Romania este un eveniment unic de racing nemotorizat si o provocare atat pentru soferii experimentati, cat si pentru amatorii in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii pe roti cu care sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, unde la capat ii asteapta linia de sosire.

"Unii spun ca Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, altii zic ca e un fel de Halloween pe roti."

Ne-am prezentat la ora 13.00 la locul evenimentului, cand se dadea startul, si am fost intampinati de o groaza de oameni care au venit sa-si sustina prietenii sau pur si simplu sa se simta bine la un show cool si neconventional.

 

Gazda show-ului a fost actorul Pavel Bartos, iar el mai avea alaturi un juriu (Ana-Maria Branza, campioana mondiala la spada, Mirela Bucovicean (Molecule F), Victor Nemes, fost pilot de raliu, si Teo Haha (comediant la Sector 7)) care trebuia sa noteze prestatia artistica a participantilor, mai exact, coregrafia acestora inainte sa porneasca cursa.

Regulile competiei sunt simple - echipele (min. 2, max. 4 membri) sunt jurizate dupa trei criterii: viteza, creativitate si impresie artistica.

Am ajuns extrem de entuziasmati de intreg fenomenul si am plecat incredibil de frustrati - nu am putut sa vedem aproape nimic.

 

 

 

Ce ne-a placut

Participantii la competitie chiar si-au dat intersul - am reusit sa ajungem in spate, locul unde stateau masinutele la rand si ne-am bucurat sa vedem creativitatea de care au dat dovada cei prezenti.

Tot felul de modele de masini (de la Minion Car, Mustata, Oaia Turbo, Nepotii lui Stefan cel Mare la Wife Mobile, Casa Tuturor pe Roti sau Candy Car) - puteti sa vedeti toate echipele aici - si oameni costumati, pictati si travestiti in cele mai ciudate, originale si trasnite echipamente.

Am apreciat initiativa, spiritul de echipa si entuziasmul celor prezenti. S-a muncit mult la masinute si costume, iar asta s-a putut vedea foarte usor.

 

 

In "culise" era un vibe relaxat si distractiv - echipele vorbeau intre ele, se faceau poze si se repetau coregrafiile. O adevarata nebunie!

Ne-a placut si faptul ca am vazut multi oameni veniti cu bicicletele (domnul Oprescu, se mai aude ceva cu pistele alea?), cu animalele de companiei sau cu cei mici.

Ce nu ne-a placut

Chiar daca evenimentul este cu adevarat ceva unic in peisajul bucurestean, organizarea acestuia a lasat de dorit.

Daca nu veneai de la 9 dimineata, probabil, ca sa prinzi un loc la bara, la ora 13.00 iti era aproape imposibil sa mai vezi ceva.

Lume peste lume, aglomeratie, haos - aceastea sunt caracteristicile de baza vazute din multime. Oamenii erau catarati pe toate gardurile, iar unii dintre ei s-au urcat chiar in copaci pentru a putea vedea cursa.

 

 

 

Ne pare tare rau ca s-a intamplat asta - cand puteau fi puse niste tribune de unde sa poate vedea toata lumea show-ul - iar sentimentul general a fost unul de frustrare.

Existau intr-adevar doua televizoare mari, dar era atat de aglomerat in jurul lor, si se mai si blocau, astfel incat nu intelegeai nimic. Am incercat sa mergem pe toate partile, ne-am fatait de colo-colo in cautarea unui loc bun, insa ne-a fost imposibil.

Ne-am stresat, ne-am agitat si pur si simplu nu am reusit sa gasim nicio varianta, astfel incat sa putem sta relaxati si sa ne bucuram de spectacol.

Poate la anul se vor nota de catre organizatori toate aceste neplaceri si lucrurile vor sta mult mai bine! Noi ne pastram increderea si speranta.

Ce au spus cei din jur

Pentru ca am vrut sa stim si ce zic ceilalti de eveniment, am intrebat in jur oamenii cum li se pare. Iata ce am aflat:

"E groaznic si m-am plictisit. E cald si n-ai unde sa stai si cum sa vezi ce se intampla."

"Groaznic. Singura modalitatea de a vedea cursa e sa participi la ea."

"E prea aglomerat."

"E super."

"Ne place, pacat ca nu prea vedem."

"E foarte aglomerat. Am venit de fun."

"Sincer, e dragut, dar din pacate nu pot sa vad nimic."

"E tare rau initiativa, insa nu am apucat sa vad aproape nimic."

"Mi se pare misto, ma distrez."

Asteptam si de la voi impresii si pareri, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Vezi mai multe poze aici.

 

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera