Qreator by IQOS – punct de reper al comunităților artistice bucureștene (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Material sustinut de Qreator by IQOS

În 2020, la fel ca în 2019, Qreator by IQOS continuă să fie unul dintre cei mai activi promotori și facilitatori de creativitate din zona culturală bucureșteană.

Spaţiul din Aviatorilor 8A a devenit în cei doi ani de activitate locul de unde se dă ora exactă a creativității bucureștene. În 2019, Qreator a avut 38.790 de vizitatori și a găzduit 327 de evenimente.

2
Art Out Loud, Performance musical Zoli TOTH și picturile Alexandrei Vulpe - Frânturi de Vise, Qreator 2019

Best of 2019 la Qreator

Anul trecut, artiștii și creatorii care au fost la Qreator au transformat fiecare eveniment într-un performance memorabil. Unzip, un eveniment care a reprezentat o premieră pe țară, l-a adus pe Alex Chinneck, unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali la nivel mondial, cu o instalație creată special pentru publicul din România, parte a conceptului Unzip Your World.

Spotlight – Festivalul Luminilor din București a transformat clădirea în scenă deschisă de către cei de la Les Ateliers Nomad care au realizat proiecții, cu ajutorul unei instalații de video-mapping pe clădire. Iar pe parcursul Nopții Muzeelor, au fost animate 31 de lucrări ale unor pictori celebri, de la Ștefan Luchian la Nicolae Tonitza, evenimentul Romanian Living Paintings transformând tablourile în opere vii.

paintings
Qreator by IQOS, parte din circuitul Noaptea Muzeelor București

2020 la Qreator

Și în 2020, Qreator by IQOS este deschis celor care cred în puterea creativității, celor care doresc să-și ducă la bun sfârșit ideile și proiectele. Este „the place to be” pentru toți cei care doresc fie să se afirme, fie să se confirme.

Anul acesta, artişti din domenii precum design vestimentar, de accesorii și obiect, design & tech au fost invitați să își înscrie ideile online în competiția Call for Artists, iar 12 dintre ei vor avea propriile lor colecții.

Unele dintre cele mai așteptate evenimente vor fi, așa cum s-a întâmplat și în 2019, cele pregătite de curatorii Institutului Qreator: Mirela Bucovicean, Lia Bugnar, Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Manole, Marius Chivu, Tudor Giurgiu, Echipa Apropo TV.

Creativitatea va fi, din nou, în centrul atenției prin happening-uri prilejuite de parteneriate deja tradiționale cu Spotlight – Festivalul Luminilor, Noaptea Albă a Muzeelor și Noaptea Albă a Galeriilor, dar si cu TEDxBucharest. Startul va fi dat de evenimentele dedicate lui Constantin Brâncuși în a doua jumătate a lunii februarie. Această vilă interbelică splendid restaurată în care a locuit Mihail Oromolu, guvernator al Băncii Naționale în perioada interbelică, este locul perfect în care să îl omagiem pe marele sculptor.

qreator ext
Qreator by IQOS continuă misiunea de a inspira și susține comunitățile creative locale

În concluzie, și în 2020, Qreator by IQOS își continuă misiunea de a fi #homeofcreativity, de a inspira și a influența modul în care vedem creativitatea. Dar, pe lângă aceasta, Qreator by IQOS este și un suporter al viziunii Philip Morris despre un viitor fără fum.

„Toate evenimentele organizate sau găzduite de Qreator by IQOS sunt acțiuni concrete, „cărămizi” care contribuie la viziunea unui viitor fără fum a companiei Philip Morris, și putem spune că Qreator by IQOS este mai mult decât o clădire, este „Ambasada Schimbării” către un viitor mai bun.” – Bogdan Jurge, Senior Communication Manager, Philip Morris Romania.

Jurge Bogdan Jurge, Senior Communication Manager, Philip Morris Romania
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera