Proiectii si povesti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Totul e temporar, oamenii se schimba, nu mai sunt cine eram, nu mai pot sa simt, imi place singuratatea, o sa ma intorc la fosta, nu am gasit pe cineva mai bun, vreau un viitor pe masura trecutului meu.

Am amestecat replici din filme si franturi din discutiile avute in ultima perioada.

Intr-o continua reconfigurare, ne-am trezit intr-o lume in care exista workshopuri de seductie, strategii de manipulare emotionala, relatii deschise, abuzuri sentimentale si bad timing-uri, acest intraductibil moment trist pe care il vezi, nu stii de unde sa il apuci si il lasi.

Un tip care, dupa ce a pierdut milioane de euro, a plecat din zona materiala, a vandut tot si a inceput sa calatoreasca si sa citeasca despre psihologie, corp, suflet, imi povestea ca ne-am creat standarde imposibil de atins in lumea reala, in care noi devenim centrul universului cuiva; de aici toata drama.

Nu gasim fericirea in noi-insine, in singuratate, in creatie. O gasim mereu la celalalt care nu reuseste sa fie good-enough. Cineva se simte prins in cursa si apare brusc ideea ca undeva in lumea asta mare traieste sufletul tau pereche.

Ăla care detesta tot ce detesti si tu, iubeste cu aceeasi intensitate, are un ritm de viata complet compatibil cu al tau, pana si viciile voastre sunt din acelasi film, asa se face ca nu va veti putea supara sau desconsidera vreodata si veti trai basmul perfect.

Apropo de asta. Unde ati auzit urmatoarele sintagme: suflet pereche, iubire ca in povesti, au trait fericiti pana la adanci batraneti?
...
In fictiune. Sub mai multe forme: carti, filme, desene.
...
Deci cum traim noi, din punct de vedere relational? Cam bolnav, irealist si-ntr-o vesnica asteptare sau blazare. Dupa ce trece entuziasmul de inceput, dupa ce se duce exaltarea chimica, te trezesti cu o serie de nemultumiri care se intensifica pe masura ce trece timpul.
Emani tot ce simti. Chiar daca nu spui.

Undeva, pe lumea asta, e o persoana careia ii bate inima la fel cum iti bate tie. Sau nu.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera