Proiecte ce urmeaza a fi finalizate de PMB in Bucuresti - 2014

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

2014 este un alt an de test pentru primarul Capitalei Sorin Oprescu si institutia pe care o conduce pentru ca in cei 5 ani de mandat promisiunile au fost multe, dar majoritatea s-au transformat doar in retorica demagogica.

Anul acesta teoretic trebuie sa sa finalizeze o serie de proiecte care au fost deja incepute si ar trebui sa inceapa altele noi, care au fost amanate sau intarziate.

Printre acestea se numara transformarea Caii Victoriei, reabilitarea Arcului de Triumf si al Observatorului Astronomic, posibil sa inceapa constructia tronsonului II al Diametralei Nord - Sud - Bucuresti (cu tunel pe sub Palatul Parlamentului), sa se finalizeze pasajul Mihai Bravu si lucrarile de modernizare si reabilitare a mai multor strazi din Capitala.

Strazi...

Calea Victoriei, dupa mai multe amanari si intarzieri, va deveni incepand cu 2014 semi pietonala si o zona destinata transportului alternativ. Pentru asta circulatia masinilor va fi diminuata pe Calea Victoriei si vor fi facute piste pentru biciclisti si spatii pietonale.

Vezi cum se va transforma Calea Victoriei de anul viitor.

Pasajul Mihai Bravu va crea o legatura rutiera mai rapida intre soseaua Mihai Bravu si Splaiul Unirii, pentru a decongestiona traficului din zona intersectiei soseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Vacaresti.

Se vor investi aproximativ 28 milioane de euro din bugetul municipalitatii, iar termenul de finalizare este la sfarsitul lui 2014.

Vezi cum va arata pasajul suprateran Mihai Bravu.

Un alt proiect de care ar trebui sa beneficieze bucurestenii tine de modernizare a soselelelor Iancului si Pantelimon. Finalizarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a soselei Pantelimon sunt programate la sfarsitul lui 2014.

Obiective turistice si culturale...

Lucrarile de reabilitare care vor fi facute la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic si Casa Cesianu trebuiau sa inceapa in vara anului 2013, dar nu au inceput nici in luna ianuarie 2014. Acelasi lucru il putem spune si despre Casa Cesianu si Observatorul Astronomic, care este un important punct de atractie din Bucuresti, dar starea cladirii este deplorabila.

Noi speram ca macar anul acesta Primaria Bucurestiu se va tine de promisiune si va incepe lucrarile.

Potrivit estimarilor initiale, Arcul de Triumf din Capitala va fi reabilitat in urma unei investitii de aproximativ 31 de milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei vor fi fonduri nerambursabile.

Lucrarile la Casa Cesianu Valoarea totala vor costa peste 8,5 milioane de lei din care aproximativ 6 milioane de lei nerambursabili.

Valoare totala a proiectului de consolidare a Observatorului Astronomic este de peste 11 milioane de lei, din care aproximativ 7,5 milioane de lei fonduri nerambursabile.

Tot in 2014, mai exact in luna iulie, ar trebuie sa fie finalizat Hanul Gabroveni, care va fi facut centru cultural.

Cladirea va fi inclusa in circuitul cultural al Bucurestiului, iar salile de spectacol vor avea o capacitate de aproximativ 200 de locuri.

Valoarea totala a lucrarilor de restaurare si reconstituire a Hanului Gabroveni, din Centrul Vechi, este de 21 milioane de lei , platiti in principal de Primaria Generala, aproximativ 14 milioane de lei, dar si din fonduri europene prin Ministerul Culturii, in jur de 7 milioane de lei.

Un alt motiv de bucurie mare (cel putin pentru noi) este faptul ca Teatrul National Bucuresti va fi gata in 2014.

TNB va deveni "un mall cultural" unde se vor tine spectacole de teatru, vor fi cafenele, vor fi expozitii de arta si alte activitati culturale.

Sursa foto

Teatrul National Bucuresti a inaugurat in octombrie Sala Pictura si Sala Studio si in noiembrie Sala Atelier.

Pana cand o sa fie gata lucrarile vedeti si cand se vor deschide Motoarele si alte informatii noi despre TNB si cum o sa arate noua fatada a TNB si ce va fi diferit.

Spitale...

Tot in 2014, la sfarsitul anului, este programat sa se finalizeze spitalul clinic de copii Victor Gomoiu, care va fi primul spital de urgenta, universitar, pentru copii care se construieste in ultimii 30 de ani.

Noua cladire va fi dotata cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie, inclusiv pentru chirurgie cardiovasculara si neurochirurgie.

Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu va avea sase etaje, o capacitate de 278 de paturi, iar numarul salilor de operatie va creste de la 2 existente, deservind o singura specialitate (ORL) la 10, dupa cum urmeaza: 2 Sali operatii ORL, 2 Sali operatii Chirugie, 2 Sali operatie Ortopedie si 4 Sali operatii Cardiologie.

Totodata, in caz de calamitati naturale bucurestenii vor avea apa de la puturile pe care le construieste Primaria Capitalei si care urmeaza sa fie gata in ianuarie - februarie 2014.

Drept urmare puturile vor fi forate in incinta a 12 scoli, cate doua in fiecare sector, unde vor putea fi adapostiti aproximativ 10.000 de sinistrati.

Vezi si cand ne vom plimba cu barca pe Dambovita si ce se va schimba in Bucuresti pana in 2014.

Ce ar putea sa se intample daca...

La capitolul proiecte care ar urma sa se desfasoare se numara inceperea lucrarilor la autostrada suspendata si al tronsonului II al Diametralei Nord - Sud - Bucuresti, care include un tunel rutier subteran pe sub Palatul Parlamentului.

Planul Urbanistic Zonal pentru autostrada suspendata a fost in noiembrie de consilierii municipiului Bucuresti urmand ca lucrarile sa fie demarate in 2014 daca vor exista banii necesari.
Autostrada Suspendata este cel mai scump proiect din istoria Capitalei.

Costul total al lucrarii va fi de 6,83 miliarde lei, finantarea fiind asigurata din alocari bugetare si din alte fonduri. Din aceasta suma, 228 milioane de euro vor fi alocati pentru obtinerea terenului, iar pentru proiectare si asistenta tehnica vor fi alocati un milion de euro.

Cea mai costisitoare lucrare de pe traseul inchiderii Inelului Median al Capitalei o reprezinta tunelul pe sub Parcul Herastrau. Tunelul va costa 603 milioane euro, adica de trei ori costul Pasajului Basarab.

De asemenea, daca se va aproba proiectul de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic zonal se va construi un tunel pe sub Casa Poporului, care va faca parte din tronsonul II al Diametralei Nord - Sud - Bucuresti.

Vezi cum va fi construit tunelul rutier care va trece pe sub Palatul Parlamentului si va face parte din Bulevardul Uranus.

Primaria Bucuresti promite ca primul tronson va fi deschis circulatiei rutiere pana la sfarsitul lunii ianuarie, dupa ce in prealabil, vineri 10 ianuarie, se fac primele teste pe liniile de tramvai.

Noi ne-am dori ca toate aceste lucrari sa se termine, ca Bucurestiul sa faca pasi importanti in capitala pe care ne-o imaginam cu totii.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera