Profetul - un spectacol-concert care le aduce impreuna pe Oana Pellea si pe Teodora Enache

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De fiecare data cand aud de un eveniment facut de cei de la Twin Arts, ma-ntreb Oare ce mai urmeaza? Dupa ce au adus mari nume din lumea jazzului in Control si la Sala Radio - au pregatit ceva la Teatrul Odeon: "Profetul" un spectacol-concert.

Sala e foarte bine aleasa, imediat cum intri simti ca te-ai deconectat. Perdelele mari, visinii, scaunele comode, scena mare, tavanul inalt - toate astea te pregatesc. Dar inca nu stii pentru ce. Apar instrumentistii pe scena, avem: chitara, clape, tobe, contrabas, saxofon, fluier, backing vocals. Si incepe spectacolul-concert: Oana Pellea recita cu timbrul ei vocal inconfundabil, iar Teodora Enache alaturi de trupa canta cu patos ceea ce e dincolo de ganduri.

Extrase din spectacol:

Iubirea ii e indeajuns iubirii

Ce e mai mare bucuria sau tristetea?

Traim in balans intre bucuria si tristetile noastre.

Viata nu merge inapoi si nu locuieste in ziua de ieri.

Copiiii vostri nu sunt ai vostri. Vin prin voi, dar nu sunt ai vostri.

Punerea in scena este completata de jocul de lumini care jongleaza in functie de starea care se afla in prim-plan la momentul respectiv. La fel si cei din trupa care sunt pusi in valoare atat vizual, cat si muzical, fiecare avand un moment-cheie. Vocea Anei-Cristina Leonte vine sa completeze discursul Teodorei si suna atat de cristalin.

Te poarta.
Spectacolul asta te poarta prin mai multe capitole ale vietii - de la iubire ca sursa a tututor interactiunilor, pana la copii, moarte si Dumnezeu. Iar vocea Teodorei patrunde in vene si fara microfon, caci are un moment puternic in care sta pe podea, bate ritmul si mana si canta o melodie de jale, ca de inmormantare. 

Apoi energia se ridica si creste, pana la ritmuri vesele, pentru a se incheia intr-o stare de bine, dupa cum puteti vedea in singurul video pe care l-am filmat la bis. Pentru ca, in rest, nu iti prea vine sa scoti telefonul, esti prins in Profetul.

Despre spectacol:

Pentru prima dată în lume, cartea celebrului poet, pictor și filosof de origine libaneză Kahlil Gibran, ”Profetul”, este prezentată sub forma unui emoționant spectacol–concert în orașele București, Timișoara și Cluj în această toamnă. Inițiatoarea proiectului este apreciata interpretă de jazz, Teodora Enache.

Punerea în scenă a acestui proiect de suflet al Teodorei Enache se bucură de participarea extraordinară a actriței Oana Pellea. Împreună, cele două artiste vor fi manifestările Profetului prin muzică și cuvânt, iar calitatea spectacolului pare a fi deja asigurată de forța interpretativă a celor două artiste. Regia este semnată de Mihai Țărnă, producător și regizor cu o bogată experiență în teatru și film, șef al Catedrei ”Arta Actorului” la Școala Internațională de Film din Paris.

Spectacolul ”Profetul”  ne dezvăluie 9 capitole din cartea lui Kahlil Gibran, pasaje care au inspirat compozițiile Teodorei, teme importante, despre care artista mărturisește că au fost mereu prezente în sufletul și mintea sa și care își găsesc în acest spectacol expresia prin muzică.

O muzică cinematică, ce reușește să îmbine perfect intenția lirică a poetului cu viziunea personală a compozitoarei, poezia și muzica. Teodora Enache nu a grăbit și nu a forțat procesul de creație, compunând muzica pentru spectacolul ”Profetul” pe parcursul a 7 ani, reluând-o periodic și rescriind-o cu răbdare, într-o continuă evoluție personală și comunicare cu sine însăși. Situat deasupra oricăror limite geografice, etnice sau religioase, ”Profetul” este un spectacol despre viață, moarte, iubire, despre marile întrebări care ne preocupă neîncetat, dar mai presus de toate este o celebrare a vieții.

Teodora Enache este singura solistă din Romania inclusă în USA International Visitor Program – un program a cărui misiune este să cultive relații de lungă durată între profesioniști din întreaga lume și omologii lor americani. De-a lungul anilor colaborează cu numeroși muzicieni și susține  concerte în întreaga lume, alături de Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov, Les Paul, Curtis Fueller sau Guido Manusardi. În România, principalul său partener de scenă a fost Johnny Răducanu.

Oana Pellea este o figură iconică a teatrului și filmului românesc, deținătoare a numeroase premii pentru activitatea sa artistică impresionantă, cu o filmografie ce numără peste 20 de producții (‘’Children of Men’’, regia Alfonso Cuarón, nominalizat la trei categorii de Premiu Oscar, unde îi are ca parteneri pe Clive Owen și Julianne Moore, ”I Really Hate My Job”,  ”Fire And Ice”, ”Bibliotheque Pascal”, ”Stare de Fapt”, ”Faleze de nisip” etc). Actrița joaca în limbile română, franceză, engleză și italiană, participă la turnee de teatru în străinătate și reprezintă România în  jurii internaționale la festivaluri de teatru și de film.

Alături de cele două artiste, pe scenă se vor afla cunoscuți instrumentiști străini și români.

Spectacolul ‘’Profetul’’ va avea două reprezentații la Teatrul Odeon, pe 30 septembrie si 1 octombrie, de la ora 20.00

Biletele se pot cumpăra exclusiv din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Pretul biletelor:

Categoria I - 100 lei
Categoria II - 70 lei

Un turneu organizat de Twin Arts.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera