Primarul Oprescu ramane in arest definitiv. Primaria Bucurestiului va avea un primar suspendat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primarul ales al Bucurestiului, domnul Sorin Oprescu, va ramane in arest definitiv pentru 30 de zile, conform unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel a judecat pe 14 septembrie, pe parcursul a aproape sapte ore, contestatia avocatilor la decizia de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul in care Oprescu este acuzat ca a luat mita 25.000 de euro. Dupa o deliberare de o ora si jumatate, judecatoarea Camelia Bogdan a decis retinerea in arest iar decizia sa este definitiva.

In noaptea de 5 spre 6 septembrie, la orele 00.30, primarul Sorin Oprescu a fost retinut de catre procurori, pentru 24 de ore.

Conform procurorilor DNA, in ziua de 5 septembrie 2015, primarul a primit 25 de mii de euro, ca parte a unei intelegeri ce presupunea o mita de 60 de mii de euro.

De asemenea, Oprescu este acuzat ca ar fi fost parte dintr-un grup infractional organizat in cadrul Primariei capitalei in perioada 2013-2015.

Primarul Sorin Oprescu a fost incarcerat într-o celula din Arestul Central al Politiei Capitalei cu sase barbati, printre care Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de inchisoare in cazul rapirii jurnalistilor în Irak. Colegii de camera ai primarului Capitalei nu sunt considerati infractori periculosi, majoritatea fiind arestati pentru infractiuni economice.

In urma acestei decizii, conform legii, prefectul capitalei, Paul Petrovan, ar trebui sa il suspende pe Oprescu din functia de primar si sa numeasca un primar interimar.

Cei doi candidati la interimat sunt Cornel Pieptea, reprezentant PNL, si Dan Darabont, reprezentant PSD.

In ciuda majoritatii PNL in Consiliul General, care i-ar asigura obtinerea facila a postului, Cornel Pieptea a invocat indisponibilitatea pentru functia de primar din motive personale, el considerandu-se mai degraba tehnocrat, nepotrivit pentru functia de primar general.

De asemenea, si Dan Darabont a parut sa fuga de responsabilitate, sustinand ca "nu este o optiune personala si nici un premiu, la primarie fiind în prezent o situatie foarte grea, care trebuie gestionata corect si urgent".

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera