Primaria Capitalei risca sa ramana din nou fara sediul de pe Splaiul Independentei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sorin Oprescu vrea din nou sa prelungeasca pana pe 31 ianuarie 2015 contractul de inchiriere a sediului de pe Splaiul Independentei, unde isi desfasoara momentan activitatea Primaria Capitalei.

Decizia urmeaza sa fie luata in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care se organizeaza joi 30 ianuarie.

In decembrie a mai avut 2 tentative, care nu s-au materializat asa cum si-ar fi dorit primarul Capitalei, pentru ca prima sedinta s-a anulat din lipsa de cvorum, iar la a doua sedinta, dupa protestele consilierilor PDL si nemultumirile mai multor ONG, contractul a fost prelungit pana la data de 1 februarie 2014.

Cel mai probabil vor aparea din nou neintelegeri, luand in considerare ca nu au fost finalizate negocierile in vederea incheierii contractului de vanzare - cumparare pentru imobilul din Splaiul Independentei nr. 291 - 293, sector 6, Bucuresti asa cum se stabilise in urma sedintei Consiliului din luna decembrie.

Sediul PMB a fost mutat pe Splaiul Independentei din 2010, cand la cel de pe Regina Elisabeta au inceput sa se faca lucrari de reabilitare si reconstructie.

Potrivit contractului de consolidare a Palatului Administrativ al Municipiului Bucuresti lucrarile ar fi trebuit terminate la 31 iulie 2013, dar termenul s-a prelungit asa ca PMB este nevoita sa functioneze in sediul inchiriat.

Pana in prezent s-au platit 10 milioane de euro, bani care ar reprezenta avansul pentru achizitionarea cladirii, insa PMB nu si-a exprimat intentia de a cumpara luand in considerare ca sediul a fost vandut in 2011 unui alt proprietar.

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera