Premieră în România: S-a lansat prima certificare pentru Siguranța copiilor în sport!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La inițiativa Fundației Terre des hommes România, 20 cluburi sportive din țară au semnat un angajament public conform căruia vor lua măsuri specifice pentru a proteja toți copiii care se antrenează și fac sport în cadrul lor.

Terre des hommes, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii și Adopţii (ANDPDCA), Federația Română de Fotbal, Federația Română de Gimnastică și împreună cu specialiști în protecția copilului au dezvoltat proceduri de siguranță și protecție a copilului in cadrul proiectului european Mediu sigur pentru copii in sport. Ghidul detaliază o serie de acțiuni de prevenție și răspuns în situații care ar pune în pericol integritatea fizică și emoțională a copiilor.

Gala Mediu sigur pentru copii în sport
În cadrul Galei ce a avut loc in Gradina Palatului Bragadiru, a avut loc o dublă premiere:
• Lansarea unei certificări pentru cluburile sportive care îi protejează cel mai bine pe copii, care semnează o politică de siguranță și protecție a copilului, cu standarde îmbunătățite și detaliate. 20 cluburi din țară au semnat până în acest moment procedurile de safeguarding care pot fi consultate aici: https://www.tdh.ro/ro/politica-si-procedurile-de-safeguarding-pentru-copii-sport.
• Premierea copiilor care au creat desene în cadrul concursului „Devino creatorul siglei Siguranța copiilor în sport!”, pentru reprezentarea grafică – sigla certificării ce va fi oferită ca recunoaștere publică cluburilor care garantează siguranța copiilor (se angajează să respecte procedurile de siguranță și protecție dezvoltate în cadrul proiectului).

La eveniment au fost prezenți peste 50 de copii și zeci de reprezentanți ai cluburilor sportive din țară și din Capitală. Au participat, din partea partenerilor Adina Codreș, Consilier Superior la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Carmencita Constantin, Președinte Federația Română de Gimnastică, Diana Pirciu, Education Manager în cadrul Federației Române de Fotbal, Laura Sava-Ghica, Director adjunct Terre des hommes România.


„Noi, cei maturi, suntem datori să le creăm copiilor acest mediu sigur. Visez să avem toți antrenorii din România calificați în ceea ce înseamnă siguranța în gimnastică și visez ca această calificare să fie anuală și să fie monitorizată, în așa fel încât vocile copiilor să fie cele care să le dea barometrul realității.” a declarat Carmencita Constantin, Președinte Federația Română de Gimnastică
Diana Pirciu, Education Manager - Federația Română de Fotbal a transmis un mesaj pentru sportivi: „Aveți „grijă” să vă urmați visul! Acum aveți toate condițiile să o faceți atâta timp cât există ambiție și curaj. În cadrul Federației Române de Fotbal, în ceea ce privește Academia Națională de Fotbal lansată anul acesta, avem deja 4 cursuri de safeguarding pentru antrenori și părinți, sunt niște cursuri de e-learning oferite gratuit. Începem cu fotbalul însă cursurile sunt deschise pentru toate federațiile de sport din România”.

Adina Codreș, Consilier Superior la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a declarat: "A fost o bucurie să lucrez cu colegii din Terre des hommes la Ghidul de proceduri pentru siguranta în sport a copiilor, într-un proiect care, a adus în prim plan un subiect atât de important și necesar în Romania – Mediu sigur pentru Copii în Sport corelat cu conceptul de safeguarding pentru antrenori, copii, voluntari și părinți. Lucrând împreună, ne-am dat seama cât de importante sunt experiențele cluburilor, ale antrenorilor, ale organizatorilor de evenimente sportive pentru copii, expuse în grupurile de lucru. Ne-am dat seama cât de important este să coagulăm într-un document facil construit, procedurile de safeguarding, pe care să îl poată citi și asuma copiii, părinții si toți cei care lucrează în acest domeniu extraordinar, sportul”.

Laura Sava-Ghica, Director Adjunct Terre des hommes România: „Este o zi importantă pentru noi pentru că am ajuns să celebrăm ceea ce ne-am propus cu doi ani în urmă. Ne dorim ca atât copiii cât și partenerii noști, federațiile și cluburile sportive, autoritățile, să fie cei care preiau mai departe ceea ce noi am adus ca și provocare. Terre des hommes în România a început acest proiect acum doi ani, însă este o promisiune pentru toți copiii că vom continua să colaborăm cu cât mai multe cluburi sportive din țară”.

Despre proiectul european Mediu Sigur pentru Copii în Sport
• De-a lungul proiectului au avut loc cursuri pe tema Siguranței și protecției copiilor în mediul sportiv și recreațional, pentru 200 de profesioniști din 30 de cluburi sportive, active în cadrul Federației Române de Fotbal și Federației Române de Gimnastică.
• Au fost formați antrenori, psihologi, profesori de la cluburi sportive din țară în mod direct, prin traininguri. Aceștia au devenit mai departe promotori în cluburile lor privind politicile de siguranță a copilului.
• Au fost implicat copiii de-a lungul întregilor activități – le sunt ascultate cerințele, părerile și sunt încurajați să-și facă vocea auzită și drepturile respectate - Grupul Consultativ al Copiilor.
• Un „Mediu sigur pentru copii în sport” înseamnă a preveni orice formă prin care copilul poate fi afectat negativ – emoțional, verbal sau fizic – în cadrul spațiilor în care se antrenează sau face sport recreațional sau de performanță.
• Au fost create o serie de resurse unice, în premieră – pentru profesioniști și pentru copii https://www.tdh.ro/ro/biblio.

Despre Fundația Terre des hommes
• Terre des hommes este cea mai importantă organizație elvețiană de protecție a drepturilor copiilor, cu o istorie de peste 60 de ani în toată lumea.
• Delegația română este activă încă din 1992, iar în prezent este printre puținele organizații de aici care desfășoară proiecte speciale pentru copiii afectați de migrație sau copii care intră în contact cu justiția.
• Terre des hommes folosește principii inedite de educație precum mentoratul, participarea copiilor în societate, metodologia Mișcare, Joc și Sport, și propune soluții alternative la detenție sau la justiție (în cazurile ce implică minori).
• Pe site-ul Fundației poate fi consultată o bibliotecă bogată de resurse gratuite create pentru copii și specialiști, pentru a preveni și educa în sensul protecției copilului. https://www.tdh.ro/ro/biblio

În premieră națională 20 cluburi sportive din țară au semnat Politică de siguranță și protecție a copilului:
• Liceul cu program sportiv – Deva
• ACS Allmotion – Cluj
• Club Sportiv Minaur Baia Mare                                                                      
• Asociatia Municipala Pentru Sport – Bucuresti
• Asociatia Municipala pentru Sport – Ilfov   
• Club Sportiv Educational Olimpic Triumf
• Acad de Handbal Dinamo
• Club Sportiv Scolar 2 Bucuresti
• Club Sportiv Scolar 6 – Bucuresti
• ACS Academia de Fotbal Luceafarul Cluj Napoca 
• Luceafarul Fotbal Star – Cluj Antrenor 
• Club Sportiv Luceafarul Cluj Napoca  
• Club Sportiv Scolar Gloria Arad 
• CSM Resita
• CSM Timisoara
• Asoc Jud de gimnastica Timisoara
• Societatea Sportiva Universitara Politehnica Timisoara
• Radaway Cluj
• ACS Dream team
• Clubul Sportiv Scolar Resita
5 comentarii

Premieră în România: S-a lansat prima certificare pentru Siguranța copiilor în sport!
ciarawright
#1 -

Comentariu nou
Vă mulțumesc foarte mult pentru schimbul de informații. Apreciați postările de pe site-ul dvs. Dacă aveți timp, continuați să actualizați, este foarte util. png free
Premieră în România: S-a lansat prima certificare pentru Siguranța copiilor în sport!
ssfs
#2 -

buy AtuFect01
buy AtuFect01 AtuFect01 is part of the lipid system AtuPLEX and shows more effective siRNA binding activity and delivery to vascular endothelial cells.
Premieră în România: S-a lansat prima certificare pentru Siguranța copiilor în sport!
lens
#3 -

Ficin
Ficin Ficin is classified as a thiol protease. It contains a single reactive cysteine at its active site. The amino acid homology of the active site is similar to that of papain.
Premieră în România: S-a lansat prima certificare pentru Siguranța copiilor în sport!
lens
#4 -

Luciferase
Luciferase Luciferase is an enzyme that catalyzes production of light from luciferin in the presence of Mg2+-ATP and oxygen.
Premieră în România: S-a lansat prima certificare pentru Siguranța copiilor în sport!
sdfeee
#5 -

enzymatic crosslinking service
Although small molecule-based crosslinkers are economic and efficient for conjugation chemistry, they may not be the best fit for some applications such as food manufacturing and pharmaceutical production, enzymatic crosslinking service

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera