Portretele unor manelisti celebri din Romania vor fi expuse la Muzeul Taranului Roman

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Portretele lui Goran Bregovic, Florin Salam si Adrian Minune realizate in ulei pe panza si decorate cu foita de aur vor fi expuse Muzeul Taranului Roman in cadrul unei expozitii care poate fi vizitata in perioada 2 - 8 iulie.

Tablourile sunt realizate de artistul George Mihai Vasilescu si expozitia are un "caracter ironic la adresa celor portretizati".

Directorul general al MTR George Vasilescu sustine ca expozitia nu va aduce un prejudiciu de imagine institutiei culturale pe care o conduce.

Aceasta expozitie are un caracter ironic la adresa celor portretizati acolo. Este o expozitie a unui artist care are o privire ironica asupra acestei lumi. Nu este o expozitie care sa-i glorifice, dimpotriva, a declarat Nitu.

Este vorba mai exact de zece portrete, ale cantaretilor (sau mai bine spus manelistilor) Florin Salam, Adrian Minune, Dan Bursuc, Nicolae Guta, Goran Bregović, Sorinel Pustiu, Carmen Serban, Cornelia Catanga, Vali Vijelie si Marian Mexicanu, precum si alte cinci lucrari inspirate de Taraful Haiducilor si Fanfara Ciocarlia.

Ideea mi-a venit in momentul in care am fost intr-o discoteca in care toată lumea dansa pe muzica lor (a interpretilor, n.r.) si erau foarte bucurosi si fericiti. Artistii pe care i-am ales sa ii pictez mi-au parut personajele care au cel mai mare impact al publicului din Romania, chiar dacă exista diferente in stilurile muzicale abordate. Ar fi pacat ca, peste 100 - 200 de ani, lumea sa nu isi aminteasca despre controversele pe care le-au creat acesti artisti, a declarat Vasilescu.

O serie a portretelor care vor fi expuse le puteti vedea in fotografiile de mai jos:

Sursa foto, sursa thumb

3 comentarii

Portretele unor manelisti celebri din Romania vor fi expuse la Muzeul Taranului Roman
x
#1 -

Comentariu nou

Intr-adevar, Goran Bregovic e manelist! si mai ales roman :))

Portretele unor manelisti celebri din Romania vor fi expuse la Muzeul Taranului Roman
y
#2 -

Comentariu nou

Tipul asta din poze arata cam ca tipul ala din meme-ul cu "Nu neaparat manele, da' ceva sa placa la toata lumea".
"Ironia" de care vorbeste dumnealui probabil e aceeasi ca cea de la Eden de acum cateva luni, cu minunatia aia de "eveniment trance-cultural", unde au fost convertite sufletele a mii de hipsterasi.
Fusese un scandal acum cateva luni legat de luna LGBT@ MTR. Remember? A iesit scandal ca vezi doamne suntem un popor ortodox si nu acceptam poponarii. Dar, aparent, e ok sa punem tablouri cu manelisti, ca alea-s ironice. Sa ma cac in cultura romaneasca, in MTR&ICR si in poporul curului.

Portretele unor manelisti celebri din Romania vor fi expuse la Muzeul Taranului Roman
ioan
#3 -

Comentariu nou

Ar fi pacat ca paste 2 ani(nu 200)cineva sa-si mai aminteasca de un artist care inceraca sa atraga atentia lumii asupra sa rascolind in gunoi....

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera