Pofta de steak: Despre cultura carnii de vita la romani (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*articol prezentat de restaurant Dakota din Bucuresti

Carnea de pui este cel mai consumat tip de carne din Romania. Un roman obisnuit consuma 19,5 kilograme de carne de pui in fiecare an, conform acestui studiu realizat de Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite

Carnea de vita a pierdut teren, in ciuda faptului ca este mult mai sanatoasa pentru organism. In comparatie cu puiul, vita contine o cantitate mai mare de acid linoleic conjugat, acizi grasi, omega 3 si acid vaccenic, toti contribuind la buna functionare a creierului si a inimii.

12654303-471a-43d8-9218-76a8fe449ae8.jpg

Cu o cantitate scazuta in sodiu, carnea de vita este si o sursa foarte buna de riboflavina si niacina, vitamina B12, fosfor, cupru si seleniu.
Cu toate acestea, carnea de vita nu se numara printre preparatele preferate de romani. Am stat de vorba cu chef-ul restaurantului Dakota, care importa carne de prima calitate din Brazlia, Argentina si Australia.

9800ad54-4314-4157-80d8-c2267af62a93.jpg

De ce credeti ca sunt rezervati romanii in privinta carnii de vita? Credeti ca ii sperie cantitatea de colesterol?

Carnea de vita are intr-adevar colesterol, dar nu foarte mult. Carnea de vita se consuma la noi in tara, dar in mod special de persoanele care calatoresc des in strainatate, care si-au educat si cultivat gustul in acest sens. Gustul clientului se formeaza si in functie de ce i se ofera, daca mai multe restaurante ar oferi o varietatate de carne de vita, si clientul din Romania ar consuma mai mult. Tine si de noi cum formam gustul clientilor.

Exista preconceptii despre carnea de vita?

Nu, la urechile mele nu a ajuns niciuna :)

fd7a55ed-3f24-4383-8f9f-972af4dc5f40.jpg

Cum ar trebui gatita carnea de vita pentru a-i conserva toate proprietatile nutritive?

In niciun caz well done :) cu cat e mai facuta, cu atat isi pierde din proprietati. Mie imi place rare, sunt persoane care o mananca si blue. Dincolo de scepticismul ca o carne care este mai putin facuta are un gust bun, credeti-ma este excelenta, cheia este ca aceasta sa fie o carne  de o calitate cat mai buna.

Cu ce ar trebui savurata carnea de vita?

Legume in special la gratar – vinete, ardei, sparanghel. Noi avem si un mix de legume la gratar special conceput pentru steak.
Ca si bautura, un vin rosu sec. Noi ne-am facut un vin al casei pentru fripturi, dar recomand si un Flamboiant (Davino), Ornellaia sau un Tignanello care un vin mai usor de pranz. De asemenea, un Bordeaux - Chateau Fayat Pomerol sau un vin american – Opus One completeaza perfect un steak.

4746d782-d013-4077-a303-3ed3d61d25c8.jpg

Cat de des ar trebui sa consumam carne de vita pentru a ne asigura o dieta echilibrata?

De doua – trei ori pe saptamana ar fi indicat, este foarte sanatoasa. Avand un continut bogat de creatina, este foarte recomandata si sportivilor.

Asa ca, sa aveti super pofta la steak :).

d9a1b8c5-e58b-4d54-96ca-82f81649b2a2.jpg





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera