Plangere la Protectia Copilului pentru spectacolul Faust in regia lui Purcarete

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Un psiholog scolar din Sibiu a depus plangere la Protectia Copilului din cauza prezentei actorilor minori in spectacolul Faust in regia lui Purcarete.

Spectacolul Faust, dupa piesa lui Goethe, se joaca la Sibiu de 9 ani, a avut reprezentatii internationale si a primit numeroase premii printre care Premiul criticii si Premiul pentru excelenta artistica al Fundatiei Hamada (Festivalul international de la Edinburgh, 1991), Premiul pentru cel mai bun spectacol strain la Festivalul Americilor de la Montreal (1993). Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai buna regie teatrala, 1995, Premiul criticii la Festivalul de teatru de la Dublin (1996), Premiul special al juriului la Festivalul International Shakespeare, Gdansk (2006).

faust1.jpg
Sursa foto

Psihologul sustine ca cele sapte fete, minore (cele mai mici au 8 ani) din corul Margaretelor, sunt expuse la scene cu un puternic caracter sexual si violent, care s-ar putea sa le afecteze. In spectacol, ele reprezinta puritatea, care este furata de Mefisto.

sibiu-silviu-purcarete-cauta-o-noua-margareta-pentru-spectacolul-faust1364557164.jpg
Sursa foto

Momentul in care este, sa zicem, este sugerat primul act sexual cu Margareta, se face in urmatorul fel: se stinge lumina, complet. Pe ultima, sa zicem, licarire de lumina eu fac gestul ca si cum l-as aduce pe Faust in pat. Pe intuneric, domnul Ilie Gheorghe se aseaza langa fetita. Exact in momentul in care el vine inspre pat, eu urc pe pat si acopar tot. Ofelia Popii, Mefisto

88.jpg
Sursa foto

Faust nu este o creatie artistica pentru copii. De aici si abuzul. Efectele sunt pe termen mediu sau pe termen lung. Posibile. Nu stim exact care sunt cauzele, dar nu merita sa-ti asumi un risc asupra dezvoltarii psiho-emotionale”, a explicat Mihai Copacean, psiholog scolar.

A fost un casting foarte serios, unde parintii au participat. (...) La Bruxelles a fost, la una din reprezentatii, presedintele Comisiei Europene. Care a venit si a strans mana la fiecare Margareta.A declarat Constantin Chiriac.

faust-270512-paul-baila-0595.jpg
Sursa foto

Am jucat la fiecare spectacol, 151 de spectacole. Acum am 22 de ani. De atunci am trecut si prin scoala generala, si prin liceu, acum sunt la facultate, in anul III la Medicina”, spune Ana-Maria Telebus, una din primele fete care a avut rolul.

Asteptam documentatiile din partea atat a reprezentantilor Teatrului National Radu Stanca, cat si a Serviciului Public de Asistenta Sociala, cu privire la respectarea prevederilor Hotararii de Guvern 75, in ceea ce priveste remunerarea si prestarea de servicii de catre copii”, a declarat Beatrice Muntean, purtator de cuvant al DGASPC.
1 comentariu

Plangere la Protectia Copilului pentru spectacolul Faust in regia lui Purcarete
dan d
#1 -

Comentariu nou

O actiune de o stupiditate nemarginita! In primul rand copiilor li se explica faptul ca este o piesa de teatru, nu e real! De violenta din filme si mass-media in general nu se fac plangeri. Daca pe acest psiholog il interesau aceste aspecte se ocupa de emisiunile indecente si violente de la televiziune, care afecteaza milione de oameni, nu o piese de teatru premiata la cele mai importante festivaluri ale lumii, unde nu s-a pus problema copiilor. Poate acolo nu sunt psihologi atat de buni...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera