Piticu.ro - prostia virala sau cum ajunge un blogger sa justifice violul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La sfarsitul lunii februarie, o tanara era agresata sexual si talharita de un taximetrist din Bucuresti. Cazul a fost destul de mediatizat, iar politia si-a facut treaba intr-un timp destul de scurt, agresorul fiind identificat si retinut.

Bineinteles, orice om normal ar fi fost revoltat de acest caz. Pentru ca nu ai cum sa nu te gandesti ca acelasi lucru s-ar putea repeta, iar data viitoare s-ar putea sa fie vorba chiar de o persoana apropiata. Nu exista nicio justificare pentru felul in care s-a comportat taximetristul. Violul & agresiunea sexuala NU au nicio justificare, in nicio situatie, in niciun context, in nicio circumstanta.

Piticu.ro - prostia virala sau cum ajunge un blogger sa justifice violul

Dar, de dragul controversei, despre care stim cu totii ca daca esti blogger se masoara in trafic, sau din pura prostie, Piticu (Cristi Dorombach) s-a trezit sa gaseasca justificari taximetristului si aproape sa-l scoata pe el ca fiind adevarata victima. 

A ok, sa va explic eu povestea cu tipa cu taximetristrul de pe internet ca n-ati inteles-o. Tipa se face prastie in centrul vechi si are chef de sex, ca de asta iesise in oras. Nu agata pe nimeni potent acolo sau suficient incat sa se ridice la nivelul ei, asa ca se suie in primul taxi gasit in fata. In ideea ei crede ca ala e speed. Se da la sofer, ii propune, ala se duce cu ea pe coclauri. Cine naiba sofer de taxi refuza o partida de sex cu o clienta, probabil nici bani n-avea.

Toata aceasta "explicatie" este bazata doar pe presupuneri, Piticu nu are informatii ca "tipa avea chef de sex" sau ca "tipa s-a dat la sofer si i-a facut propuneri", totul e doar in mintea lui - un rationament bazat pe generalizari misogine si pe prostie. 

Sa va explicam ce concluzii rezulta din aberatiile lui Piticu:

- orice fata care iese in Centrul Vechi si consuma bauturi alcolice are chef de sex;
- daca fata iesita in CV nu gaseste pe nimeni "potent" apeleaza la un taximetrist caruia ii face propuneri indecente si ii sugereaza sa o duca pe coclauri;
- niciun taximetrist nu refuza o partida de sex cu o clienta;

Andreea Braga, presedinta Centrului Filia, ONG care apara drepturile femeilor si egalitatea de sanse intre sexe, i-a raspuns lui Piticu:

Mass-media și formatorii de opinie ar trebui să fie solidari cu victimele agresiunilor sexuale. Este foarte important acest lucru. Nimic nu legitimează o agresiune sexuală. Aceste argumente nu au niciun temei: de ce a umblat noaptea pe acolo, poate că era sub influența băuturilor alcoolice, probabil că ea a vrut, ea a inițiat. Repet, nimic nu legitimează o agresiune sexuală. Ceea ce a făcut acel taximetrist este o faptă penală și trebuie tratată ca atare. Domnul blogger face un mare deserviciu supraviețuitoarelor violențelor sexuale. Tendința de a trivializa, de a râde, de a face glume despre violențele sexuale, de a minimaliza astfel de traume nu face decât să ne arate că trăim în continuare într-o societate misogină. Asta dovedește acest domn blogger.

Concluzia lui Piticu a fost ca si-a urcat feministele in cap. De fapt, prin toata aceasta tampenie pe care a facut-o, Piticu nu a facut decat sa-si etaleze inca o data prostia. Si n-ar fi rau sa-l ajutam sa si-o viralizeze, daca asta isi doreste.

Mai jos aveti prostia lui Piticu si in forma video:

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Piticu.ro - prostia virala sau cum ajunge un blogger sa justifice violul
Una
#1 -

Comentariu nou

Pai, conform rationamentului dlui blogger, parea o situatie win-win. Ce nu ne-a explicat el este, de ce o fi facut ea plangere impotriva soferului. Dar lasa, mai bine sa nu ne explice.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera