Parcul Titan este transformat intr-un sat biblic - Ce poti face acolo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Parcul Titan se tranforma in perioada 7 - 17 aprilie intr-un sat biblic traditional unde bucurestenii vor avea ocazia sa vada stilul de viata al personajelor biblice si vor putea invata cum sta treaba cu olaritul, trasul cu arcul si alte activitati care se organizeaza in cadrul unor lectii deschise.

Pe o suprafata de 3000 de metri patrati din parcul Titan veti gasi case-ateliere traditionale cu cetatenii satului imbracati in haine specifice acestei perioade.

Intrarea in istoria acelor vremuri se face pe o poarta mare amplasata la intrarea in parc din Bulevardul Liviu Rebreanu – Zona Artelor, iar iesirea se va face prin miniGradina Zoologica, un loc special amenajat pentru a cunoaste si a interactiona cu diferite specii de animale ce apar scrise in Biblie.

In fiecare seara, vizitatorii vor avea parte de experiente diferite, mini-concerte si dramatizari, programe culturale si duminica, 13 aprilie, va avea loc un Concert Extraordinar de Paste organizat de Centrul Cultural casa Artelor – Sector 3 Bucuresti.

Ce poti face in Satul Biblic...

Vei avea ocazia sa inveti sa faci paine in cadrul lectiilor care se organizeaza la brutarie. De asemenea, vei intalni o tesatorie cu razboi, fuior, lana.

Fieraria te va astepta sa intri in taina metalelor, prelucrarii lor, a cuptorului si celorlalte unelte folosite in acele vremuri.

La atelierul de olarit vei putea vedea procesul tehnologic al realizarii oalelor de lut, canilor, castroanelor cat si a altor obiecte artizanale. Vei putea de asemenea, in limita timpului, sa realizezi propria ta opera de arta.

Tamplaria te va astepta sa inveti despre lemn si prelucrarea lui cu ajutorul diferitelor unelte pe care le vei putea atinge, studia, folosi.

In cadrul complexului Satul biblic vei putea, de asemenea, sa participi la cursurile de caligrafie ebraica si greceasca, ce se vor desfasura intr-o sinagoga. Tot aici vei putea vizita un mini-muzeu al obiectelor vechi (menora, sofar, pergament, papirus, instrumente antice de scris etc.)

Mai este amenajata o zona pentru amatorii de jocuri din primul secol, o fantana langa care batrani ai satului te vor incanta cu povestile lor cu talc, o garnizoana romana unde vei putea exersa tirul cu arcul, un loc de judecata unde vei putea participa la judecarea unui caz si sa dai o sentinta inteleapta, o pescarie unde vei exersa noduri, impletituri si chiar vei putea participa la construirea unui navod. De asemenea vei putea invata multe lucruri interesante despre pesti.

miniGradina Zoo te asteapta sa observi animalele, sa le hranesti (ia-ti cativa banuti ca sa cumperi niste morcovi de la standul nostru) si sa le atingi. De asemenea, contra cost, vei putea calari ponei sau cai, in functie de varsta.

Ce vei putea manca la restaurantul din Satul Biblic...

Vei gasi meniuri din timpurile biblice: azimi, must, legume si fructe exotice, sucuri naturale si multe alte surprize. Amenajat sub forma unui cort, ca pe vremea patriarhilor biblici, hanul va fi o mare atractie pentru oricine.

Sursa foto, sursa thumb

1 comentariu

Parcul Titan este transformat intr-un sat biblic - Ce poti face acolo
dragosh_r0ck
#1 -

amuzant

must? a venit toamna si s-au facut strugurii? :))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera