Parcul National Vacaresti va deveni prima arie urbana protejata din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Parcul National Vacaresti a primit astazi ultimul aviz necesar pentru infiintare si pentru transformarea deltei in prima arie protejata urbana din Romania, la intalnirea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, anunta Alex Gavan, reprezentant al Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

Avizul administrativ a fost votat in unanimitate, ultimul pas fiind semnatura primului Ministru Victor Ponta, care si-a aratat sustinerea fata de acest proiect.


Sursa foto

In Aprilie 2014, se preconiza ca delta aparuta in fostul lac Vacaresti va deveni parc national cu o suprafata de 183 hectare. Grupul de initiativa pentru Parcul Natural Vacaresti a atras atentia asupra vinei pe care o poarta autoritatile in degradarea zonei, unde se practica braconajul.

Proiectul se afla in desfasurare de aproximativ 3 ani, iar in transformarea zonei vor participa si experti britanici, pentru ca sursa de inspiratie va fi celebrul parc din Londra: Wetland Centre.

Ca prim pas parcul natural urmeaza sa fie impartit in sectoare, iar in centru va fi creata o zona speciala de protectie unde turistii nu vor avea acces.

Daca nu stiati, in Delta Vacaresti se afla si cea mai mica planta cu flori din lume, 20 de specii de pasari ocrotite la nivel mondial si mamifere precum vidra si vulpea.

Viitorul Parc National este cuprins intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua Vitan- Barzesti si Splaiul Dambovitei, din sectorul 4.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera