Parcul IOR din Bucuresti implineste 50 de ani - ce evenimente pregateste Primaria cu aceasta ocazie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Parcul IOR din Bucuresti, cunoscut si sub numele de Parcul Alexandru Ioan Cuza sau Parcul Titan, implineste 50 de ani, iar Primaria Sectorului 3 pregateste o serie de evenimente cu aceasta ocazie.

Duminica, 25 octombrie, incepand cu ora 16:00, va avea loc un cros in aer liber, iar de la ora 17:00 castigatorii vor participa la plantarea a 50 de copaci.

x.jpg

Cei prezenti in parc, incepand cu ora 18:00, vor putea afla cum a luat nastere parcul si vor mai putea vizita expozitia "Istoria Parcului IOR", unde vor descoperi atmosfera anilor 60'-70'.

In ceea ce priveste inscrierile la cros, acestea se vor putea face pana pe 23 octombrie pe site-ul www.ior50.ro sau inainte de start, intre orele 13.00 si 15.00.

Intrarea la toate evenimentele este libera.

2.jpg

Scurt istoric:

Acronimul IOR, provine de la numele fabricii Intreprinderea Optica Romana, aflata in vecinatate.

Are o suprafata de aproximativ 85 hectare, fiind unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti. Amenajarea parcului a inceput in 1965 si a durat circa 5 ani, fiind inaugurat in 1970.

Inainte de amenajare, sectiunea dinspre Str.Baba Novac purta denumirea de "Reconstructii", iar sectorul dinspre Bd.Camil Ressu (fost Ion Sulea) se chema "Flax".

Lacul parcului este Lacul Titan de origine naturala despartit de Podul Liviu Rebreanu in doua segmente, numite Lacul Titan 1 si Lacul Titan 2.

Pe lac exista cinci insule, numite Insula Pensionarilor, Insula IOR, Insula Cainilor, Insula Trandafirilora si Insula Inecatilor.

1.jpg
Sursa foto

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera