Par superlung - un experiment vizual de clatit ochii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand eram mica, mergeam la tara in vacanta undeva prin Moldova. Chiar langa casa noastra era Posta. Iar la posta era Postarita, aceasta figura materna care venea sa isi bea cafeaua in fiecare dimineata cu strabunica mea si motanul Fili, cu parul ei lung, castaniu, care ii ajungea mai jos de fund.

Mirosea a tigari si a cafea plus un parfum dulce-amarui si cam asta e imaginea mea despre feminitate de la 3-4 ani.

Strabunica mea isi tinea mereu parul prins in coc. Noaptea, inainte de culcare, dupa baie si camasa de noapte il desfacea si ma lasa sa ma joc cu el. Era imens, cel mai lung par pe care il vazusem in viata mea. Gri, des, lung, mai lung decat al postaritei.

Ce vreau sa spun este ca fascinatia fata de parul lung a existat dintotdeauna, ca doar nu degeaba a aparut basmul Rapunzel si nu e intamplator ca in povestile Fratilor Grimm apar mereu printese si zane cu parul lung "pana la calcaie".

Am cautat, asadar, corespondentele din viata reala ale personajelor din basmele cu care am crescut: cum arata persoanele cu cel mai lung par din lume. Si-am facut o poveste fotografica de clatit ochii.  Dupa cum veti vedea, exista mai multe tipologii ale femeilor care isi poarta parul pana la calcaie.

Ba mai mult, exista sute de articole PRO sau CONTRA parului lung, de parca ar fi o chestiune de viata si de moarte, nu o alegere de moment in concordanta cu felul fiecaruia de a fi. Ca doar toti am trecut prin tunsori traumatizante. Anyway, inapoi la parul lung si tipologiile lui.

Uite ce-a iesit:

 

 

 

 


Sursa
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera