Orasul <accesibil> pentru oameni, un mars impotriva Bucurestiului sufocat de masini

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sambata, 4 iulie, incepand cu ora 10:00, va avea loc marsul Orasul accesibil pentru oameni, un protest impotriva unor probleme pe care administratia publica nu e in stare sa le rezolve de ani buni.

Bucurestenii se plang din ce in ce mai des de masinile parcate pe trotuar, de trecerile de pietoni blocate de autoturisme sau de pericolul in care se afla copiii din cauza masinilor care circula sau parcheaza ilegal.

Traficul rutier in Bucuresti a crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, asa ca aceste probleme nu par sa aiba o rezolvare, ci din contra.

Asa ca, mai multe organizatii civice, printre care Activewatch, OPTAR sau Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania ii cheama pe bucurestenii nemultumiti sa protesteze pe traseul Piata Victoiei - Calea Victoriei - Strada Dem Dobrescu - Bulevardul Magheru - Piata Universitatii si sa le ceara autoritatilor sa se conformeze cerintelor europene.

Acesta este al doilea mars de acest gen organizat in ultimul an. Primul a avut loc in luna iulie a anului trecut si a adunat sute de oameni care au protestat impotriva  celor care ar fi trebuit sa rezolve aceste probleme.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera