Operatii gratuite pentru reconstructia sanilor la spitalul Sf. Ioan din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti femeile care au suferit de cancer la san si au facut mastectomie pot beneficia gratuit de operatii de reconstructie chirurgicala a sanilor, prin intermediul Programului national de protezare de san.

Seful Sectiei de chirurgie plastica estetica si microchirurgie reconstructiva a Spitalului "Sf. Ioan" Carmean Giuglea a anuntat ca exista fonduri de la stat pentru 800 de paciente.

Pana anul acesta, CNAS nu deconta implanturi. Din vara aceasta a debutat Programul national de protezare de san dupa mastectomii, din care 434.000 de lei au fost alocati spitalelor bucurestene pentru decontarea dispozitivelor necesare reconstructiei mamare cu implant siliconic - expanderul premergator implantului si implantul, a declarat Carmen Giuglea.

De exemplu, pentru o pacienta care a suferit o mastectomie, la care se poate face reconstructie, Casa de Sanatate aloca in medie suma de 3.200 lei pentru cumpararea dispozitivelor necesare.

Pentru inceput, Spitalul Sf. Ioan are alocate fonduri pentru 20 de dispozitive, dar, in functie de lungimea listei de asteptare, aceste fonduri pot fi suplimentate.

Cinci operatii au fost deja efectuate, a mai completat dr. Carmen Giuglea.

Printre persoanele celebre care si-au mastectomie se numara si actrita Angelina Jolie. Vedeta si-a facut dubla mastectomie dupa ce medicii i-au spus ca are sanse mari sa se imbolnaveasca de cancer la san.

Actritei, de 37 de ani, i-a fost indepartat tesutul mamar, in cadrul unei operatii chirurgicale pe care a facut-o in luna aprilie 2013

Sursa foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera