Obiceiuri ciudate de Anul Nou din intreaga lume

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lasam un an vechi in urma si intampinam cu zambetul pe buze anul 2015. In fiecare tara oamenii practica diverse obiceiuri pentru a avea parte de clipe bune in zilele care urmeaza.

Ce obiceiuri si traditii sunt in diverse tari aflati din lista de mai jos:

Brazilia

Oamenii poarta haine albe ca sa alunge spiritele rele, sar peste 7 valuri ca sa le aduca noroc si ofera daruri catre zeul Lemanja, al apei. Drept urmare brazilienii arunca flori in ocean.

Chile

Mananca o lingura de linte la miezul noptii pentru a avea multi bani si succes la munca in noul an. Totodata, matura toata casa pentru a inlatura energiile negative.

Argentina

La ora 12:00 PM pasesc cu dreptul pentru a incepe noul an cu bine. Pe de alta parte, fetele si femeile poarta un slip nou roz ca sa atraga dragostea.

Sursa foto

Columbia

Fac o plimbare in jurul locuintei cu un geamantan gol pentru a avea un an plin de impliniri.

Sursa foto

Scotia

Prima persoana care trece pragul unei case de Anul Nou trebuie sa aduca un cadou pentru noroc ( o sticla de whisky este cel mai frecvent dar).

Spania

La miezul noptii se mananca struguri pentru noroc si prosperitate.

Noua Zeelanda

La ora 24:00 se bate in tigai si oale cat de tare se poate.

Rusia

Se scrie o dorinta pe o bucatica de hartie, se arde dupa care se arunca intr-un pahar de sampanie si se bea dupa ora 12:01.

America Centrala si de Sud

In Ecuador, Bolivia si Venezuela se spune ca ai noroc daca porti de anul nou o pereche speciala de chiloti, drept urmare vanzatorii scot la vanzare in ziua de 31 decembrie tot felul de modele, in culori diverse. Cele mai populare culori sunt rosul si galbenul, prima aduce dragoste, iar galbenul aduce bani.

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera