Oamenii-masina din orasul-masina sau scurta insiruire de masini din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Intr-o dimineata de toamna tarzie am vrut sa ajung mai repede la Victoriei. Eram in intarziere. N-am vrut sa strabat cele 15 minute de mers pe jos pana la metrou, asa ca mi-am chemat un taxi. Un drum de 25 de minute, MAXIM, a fost parcurs de mine si soferul taxiului in care ma aflam in 70 de minute, timp in care m-am uitat in jurul meu.
Nu eram singura.

5.jpg

Masini peste masini, langa masini, cu masini si iar masini, masini, masini, masini, stat la rand in spate la masini peste masini, uitandu-ma la masini si masini si masini peste masini. Pe strazi masini, in parcare masini, pe trotuare masini, in colturi masini, pe stradute masini, in intersectii masini, la stop masini, in fata la mall-uri masini si masini in fata magazinelor. Masini, masini, masini, masini, masini. Un om in fiecare masina; cel putin un om.

Oamenii-masina din masini, prinsi printre alti oameni-masini aflati la randul lor in alte masini care stau in spatele altor oameni-masini din masini, asteptand sa treaca masinile ca masinile lor sa mearga mai departe. Masini, masini, masini, masini, masini. Masini atat de multe, incat cuvantul "masini" isi pierde toata esenta si ajungi sa-l spui atat de des incat te intrebi CE INSEAMNA?

Timpul pierde in fata masinilor, viata se duce in masini, cafelele de dimineata se beau in masini, tigarile se fumeaza pe geamurile masinilor. Se dau telefoane din masini, se intarzie in masini, se plange si se rade in masini, se fac poze in masini, se poarta discutii in masini. TRECE FUCKIN' VIATA si noi tot in masini!

3.jpg
Mike Mandel – “People in cars 1970"

Ne plangem de masini, dar ducem dor de masini si vrem masini. Cat mai multe masini! Fiecare sa avem masina noastra in care sa ne ducem viata si sa ne treaca timpul si sa ascultam radio si sa ne uitam pe geam din masina. Injuram in masini, ne enervam in masini, ne stresam in masini, slabim in masini, dar nu renuntam la masini.

Traim in orasul MASINA ca niste oameni-masini constienti ce suntem si nu deschidem portiera decat in dreptul locului unde trebuie sa ajungem. Nu ne indepartam de masini, nu mai lasam gerul sa ne plesneasca peste obraji, nu ne mai taram tocurile prin bulevardele gaurite, nu mai avem timp sa ne aducem aminte ca ne-am uitat manusile acasa si ca AZI chiar era vreme de fular si fes.

O sa ne ingroape in masini. Masini peste masini peste masini peste masini peste masini, langa masini, langa masini, langa masini. Bucurestiul va tremura de masini si se va transforma intr-un cimitir pentru oamenii-masina si masinile lor si prietenii lor cu masina, din masina, de langa masina, pe langa masina, pe masina.

M
A
S
I
N
I

M A S I N I.

4.jpg
Scena din Holy Motors

Sa iesim in strada si sa scandam pentru MASINI, pentru viata si timp, pentru tic-tac, tic-tac, tic-tac, trece ziua peste tine si tu tot in masina ai prins-o. Auzi? Auzim?

Oamenii-masini conduc masini si isi conduc viata in masini.
Oamenii-masini au suflet de masina si traiesc in orasul Masina.
Oamenii-masini vor muri printre masini si nu cred asta nicio clipa, pentru ca tic-tac, tic-tac, tic-tac, timpul trece in masina si ei nu au timp de masini sa vada cate masini s-au scurs de cand au deschis ochii si pana i-au inchis la loc.

2__Medium_.jpg
1 comentariu

Oamenii-masina din orasul-masina sau scurta insiruire de masini din Bucuresti
Neva
#1 -

Comentariu nou

Prea masini masini in masini asta, n-am putut sa masini pana la capat :(

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera