O roata imensa panoramica se construieste in parcul Tei - Plumbuita - povestea ei, dar si a celui mai modern parc de agrement din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In intersectie la doamna Ghica din Bucuresti am observat cum se construieste o roata panoramica imensa, asa ca am fost tare curiosi sa vedem despre ce este vorba.

Cei de la Proiecte Regio Implementate in Regiunea Bucuresti - Ilfov ne-au confirmat ca este vorba despre crearea unui parc de agrement in parcul Plumbuita.

Cu greu ne-am adus aminte ca este o discutie inca din 2013 - viteza implementarii lucrurilor in tara noastra este minima.

1.JPG

Venim pentru bucurestenii de toate varstele cu o lume de poveste cu totul speciala, in Parcul Tei-Plumbuita, unde vom realiza cel mai mare si mai modern parc de agrement din Capitala. Prin acest proiect realizat cu fonduri europene, vizitatorii vor patrunde intr-o lume magica de poveste, cu personaje fantastice din povestile fermecate ale copilariei, a spus primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu.

Marile atractii ale parcului

Noi am vazut si fotografiat roata-vedeta, insa numele atractiilor principale sunt cel putin inedite - Balaurul cu sapte capete, Fat-Frumos, Ileana Cosanzeana sau Verde Imparat.

"Balaurul cu sapte capete" este un roller coaster care va fi ridicat la o inaltime de 15 metri. Acesta va fi decorat cu panouri decorative si butaforii care sa sustina aceasta poveste.

Traseul pe care se ajunge la acest obiectiv este linear, dar poate avea si momente de repaos oferite de zona de trepte care coboara spre lac - ideea este sa fie similar unei aventuri din povesti, unde eroul are de parcurs un drum anevoios inainte de a ajunge la destinatie.

2.JPG

Alaturi de el vor mai fi construite:

- o casa a groazei (in suprafata de 460 mp), cu trenulet interior si alte sase vehicule care sa aminteasca de locomotiva cu doua vagoane - aceasta are ca tema taramul celalalt, atat in ceea ce priveste decoratia, cat si traseul interior al constructiei. Va contine multe "fiinte fantastice" si decoratii care sa sperii pe cei care o viziteaza.

- un carusel

- o roata mica si una imensa care sa ofere o imagine panoramica asupra zonei.

Tei-Plumbuita, un basm?

Parcul este creat in ideea de basm si va avea diferite zone inspirate din povesti - "Taramul lui Verde Imparat", "Padurea de Arama", "Sapte mari si sapte tari" si "Padurea de Argint."

Roata mica (cu inaltimea de 16 metri) va fi amplasata in partea din dreapta a parcului, pe malul lacului si poarte numele de "merele de aur."

Roata mare, denumita "pasarea maiastra", va urca pana la inaltimea unui bloc cu 20 de etaje.

Din parc nu vor lipsi nici masinutele - se vor gasi la intrarea de pe strada Petricani si vor avea tema "Fat-Frumos si taramul fermecat".

Ele vor fi insotite de panouri tematice si vor fi inscriptionate si decorate diferit, astfel incat sa devina personaje de poveste - balaurul, zmeul, gheonoaia, uriasul, capcaunul, Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana.

Caruselul - poarta numele de "Herghelia Ilenei Cosanzeana", iar Lanturile vor juca "hora ielelor."

x.jpg

Lucrarile sunt estimate la 60,5 milioane lei (13,4 milioane euro), inclusiv TVA, iar proiectul trebuia sa fie finalizat la jumatatea lui 2015, asa ca mai avem de asteptat pana la deschiderea oficiala a parcului.

Parcul Plumbuita este un parc situat in cartierul Colentina din sectorul 2 al Bucurestiului, amplasat pe malul lacului Plumbuita, care face parte din salba de lacuri a raului Colentina.

Parcul a fost amenajat ca zona de agrement in 1977 si avea, in momentul infiintarii, o suprafata de 80 ha, fiind inzestrat cu alei asfaltate, terenuri de joaca pentru copii, o pergola cu mese si scaune, si un curs artificial ingust de apa, cu cateva poduri.


Sursa foto Iulia Rosu

Album foto.

Pe aceeasi tema:
2 comentarii

O roata imensa panoramica se construieste in parcul Tei - Plumbuita - povestea ei, dar si a celui mai modern parc de agrement din Bucuresti
a
#1 -

un singur parc?

tu sigur nu esti din Bucuresti

O roata imensa panoramica se construieste in parcul Tei - Plumbuita - povestea ei, dar si a celui mai modern parc de agrement din Bucuresti
hamangiu
#2 -

Care parc ??!!??

Nu exista parcul Tei-Plumbuita!!! Exista parcul Plumbuita situat la intersectia. Str. Doamna Ghica cu Sos. Colentina, si exista parcul Lacul Tei situat la intersctia Bd. Lacul Tei cu Sos. Petricani, pentru ca primul este aferent Lacului Plumbuita, iar al doilea aferent Lacului Tei. Cele doua parcuri sunt despartite de Palatul si domeniile Ghika Tei.
Autorizatia de constructie si contruirea efectiva se refera la locatia din Parcul Lacul Tei!!!
In harta parcului de distractii se observa foarte clar rondul de intoarcere al tramvaielor situat chiar in perimetrul parcului. Cum ati facut pozele alea? In somn?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera