„noua locație”

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

… face să te-ntrebi unde-i cel mai bine să fie pusă primăria, pentru că-n general, oamenii care chiar au nevoie de serviciile primăriei sînt cei mai necăjiți; se deplaseză greu, drumul pîn-acolo li-i o provocare.

Bucureștiul are primăriile de sector puse… mde… așa și-așa. Primăria Sectorului 1 nu șade rău; cea a Sectorului 2 e cea mai bine – la Obor oricine poate s-ajungă! – iar cea din Sectorul 3 s-a mutat în Dudești, ceea ce-i bine: că vii mai ușor aici, decît pe Parfumului! Cei mai amărîți mi-au părut mereu cei din sectorul 6 – dacă stai să te gîndești că orice om din Militari și Drumul Taberei trebuie s-ajungă pe Plevnei. Poate-ați auzit că Sectorul 4 și-a mutat primăria la mall, la Grand Arena: o fi depărtișor, da’ sigur orice bercenar are drum pe-acolo, prin zona ceea comercială.

Să vedem cum e treaba-n sectorul 5: primăria, aflată pe Bulevard (oamenii intrau prin dos, pe la Eforie) are un sediu provizoriu în apropiere, după C.C.A. – și fiindcă nu-i potrivit, caută să-nchirieze unul mai bun. Lipsa spațiilor potrivite – lipsă obiectivă, credeți-mă! – a dus la găsirea unui loc destul de aiurea.

Primăria Sectorului 5 vrea să se mute pe strada Fabrica de chibrituri, acolo unde fusese demult tipografia „Filaret” (mai țin minte sticlele de lapte din geamuri – lucrătorii primeau lapte, fiindcă lucrau cu plumb).

Cam aiurea, repet. Fiindcă pe strada asta nu trece nici un mijloc de transport (odinioară mergea pe-aici autobuzul 232, dar ăsta venea din Berceni, nu dinspre noi, din Sectorul 5).

Cea mai apropiată stație e pe Viilor, la vreun sfert de kilometru; doar că e stația lui 173, autobuz care vine cam din sfert în sfert de oră.

Cea mai apropiată stație cumsecade este cea de la Chirigiu, a lui 32. Dar de-acolo mergi aproape un kilometru pîn-aici.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera