Noi dezvaluiri despre facebook: salveaza chiar si textele pe care nu le postam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

...mai precis: Vrei sa scrii un status si te razgandesti, asa ca nu mai apesi pe Post. Si te gandesti ca asta e tot. Dar facebook a inregistrat deja textul pe care l-ai scris.

Este valabil pentru mesajele netrimise, comentarii si orice alte modificari nepostate. Totul este atent monitorizat.


Sursa foto

Adam Kramer, un angajat al retelei de socializare a studiat profilul a 3.9 milioane de utilizatori pentru studiul "Self-Censorship on Facebook.” (Autocenzura pe Facebook). El a analizat activitatea acestora, monitorizand html-ul. Acesta foloseste un cod care se modifica de fiecare data cand facem orice fel de modificare a profilului. Astfel, el a avut acces la orice modificare legata de status, chat, comentarii - cu alte cuvinte profilul tau nu mai este demult al tau.

Cei de la Facebook sustin ca nu au avut posibilitatea sa vada textele propriu-zise ci au avut acces doar la numarul de caractere si au putut observa daca ele au fost sterse sau nepostate.

Si daca tot vorbim de "un studiu" sa vedem si concluziile la care au ajuns:

  • barbatii au o tendinta mai mare de a se autocenzura
  • cei care au un grup online omogen se autocenzureaza mai mult decat ceilalti, probabil il cautarea unui status/comentariu care sa le fie pe plac
  • decizia de a te autocenzura functioneaza mai ales in urmatoarele 2 cazuri: cand postezi un status public (stii ca va fi vizibil unui numar mare de oameni si e presiunea mai mare), in cazul posturilor dedicate unui target precis - cum ar fi unui grup de pe Facebook - pentru ca audienta este specializata, iar mesajul tau trebuie sa fie relevant.
  • comentariile sunt cele mai autocenzurate, din tot pachetul serviciilor de pe Facebook

In octombrie, au aparut unele zvonuri conform carora cei de la Facebook ar dezvolta o tehnologie pentru a putea vedea cat timp sta utilizatorul cu mouse-ul orientat pe o anumita suprafata a paginii.

Citeste si Facebook face o schimbare majora: noul paradis al stalkerilor si O noua schimbare a Facebook-ului starneste controverse.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera