Noaptea ideilor, 31 ianuarie 201

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De de trei ani, România participă la NOAPTEA IDEILOR, ale cărei cuvinte cheie sunt libera circulație a ideilor.

În acest an se vor organiza zece evenimente în patru orașe, pe tema „ FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU PREZENTUL“ la București, la Institutul Francez, la Universitatea din Bucureşti, la librăria Kyralina, la sediul OIF, la Ambasada Libanului; precum și în antenele Institutului Francez, în Cluj, Iași și Timișoara.

Noaptea_ideilor_2019.jpg

În București, vom sta faţă în faţă cu prezentul abordând problema din perspectiva informării, a dezinformării, a mass-mediei și a informațiilor false.

Joi după-amiază se va organiza, în parteneriat cu Universitatea din București, o masă rotundă care va aduna profesori universitari, eseisti și jurnaliști pe tema Viitorul mass-mediei în Europa.

La Institutul Francez din bulevardul Dacia, mai multe asociații vor anima ateliere de sensibilizare și de detectare a  informațiilor false. Un joc (Escape Game) va fi de asemenea organizat la mediatecă, cu scopul a alerta, într-un mod ludic, tânăra generaţie privind ideile preconcepute din domeniul științei.

În sala de cinema Elvire Popesco, un grup de experți (istoric, arhivist, regizor, fotograf, profesor universitar) vor discuta despre utilizarea și deturnarea arhivelor prin manipularea informațiilor.

La librăria Kyralina, puteți participa la un karaoke literar, la biroul OIF, la o dezbatere cu elevii cu privire la Declarația Universală a Drepturilor Omului, și în cele din urmă la Ambasada Libanului, la o întâlnire despre implicarea tinerilor în societate.

Și în ţară: la Cluj-Napoca va fi organizată o dezbatere privind viitorul inteligenței digitale; la Iași, despre amintire și uitare de la 1989 încoace.

La Timișoara, dezbaterea se va concentra pe viitorul Europei, şi va fi organizată pentru prima dată MICA NOAPTE A IDEILOR cu ateliere pentru copiii între 4 şi 7 ani.
5 comentarii vrei sa comentezi?

Noaptea ideilor, 31 ianuarie 201
james thomas
#1 -

thanks
Once i gathered onto your web log nevertheless getting appeal to solely just a little bit submits. Gratifying way of long run Shoreline Amphitheatre tickets, I'm going to be book-marking commencing on another achieve variations whole shows up trending up.
Noaptea ideilor, 31 ianuarie 201
vehate 18
#2 -

mcdvoice
McDonald’s Survey: McDonald’s is an American fast food company, founded in 1940 as a restaurant operated by Richard and Maurice mcdvoice, in San Bernardino, California, United States.
Noaptea ideilor, 31 ianuarie 201
suka chu
#3 -

Comentariu nou
Your article has made me experience and deeply impressed, I hope you will have more interesting articles in the near future to share with readers. slither io
Noaptea ideilor, 31 ianuarie 201
james thomas
#4 -

Comentariu nou
I like what you guys are usually up too. This type of clever work and reporting! Keep up the great works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. 안전놀이터
Noaptea ideilor, 31 ianuarie 201
asdsa
#5 -

Comentariu nou
That is the reason consentrate on you will need to unique placement of feet some time before authoring. Will likely be doable to help far more suitable writing in this fashion. Ethereum

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera