Noaptea Caselor #5 va avea loc pe 29 septembrie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Noaptea Caselor a ajuns la cea de-a V-a ediție anul acesta.

Evenimentul va avea loc pe 29 septembrie cu 16 spații participante- Atelier LSM, Avanpost 8, Carol 53, Casa Activistului, Casa Conspirativa, Casa Doda, Casa Jurnalistului, Casa Lupu, Casa Costa-Foru, Colivia, Cuib Studio, EFdeN, Gradina Viitorului, Home Matasari, Insula 42 și Manasia Hub.

Capture1.PNG

Programul fiecărui spațiu poate fi găsit pe noapteacaselor.ro. Vizitatorii își pot alege singuri traseul și se pot bucura de proiecții, jocuri de lumini, expoziții, petreceri, muzică live și multe altele.

Despre Noaptea Caselor

În ultimul timp, cele mai interesante chestii din București se petrec prin case, conace și apartamente, unde s-au adunat comunități care se joacă cu idei tot mai îndrăznețe.

Cei care au avut inițiative social-culturale s-au izbit de multe ori de autorități ostile și un mediu social apatic. Dezamăgiți, s-au retras în spațiul personal, la joburile de zi cu zi și la casele lor. Însă spiritul creativ a continuat să lucreze în cerc restrâns.

Prietenii au început să se implice, apoi prietenii prietenilor, apoi întregi comunități care schimbau idei, făceau proiecte și se distrau de minune. Casele se transformau încet din dormitoare în mici centre culturale.

Fiecare dintre ele a ajuns focar de inovație și de spirit liber, care injectează sens în viețile celor implicați. Împreună pot face o rețea culturală descentralizată, care să umple golul lăsat de instituțiile oficiale și greoaie. E ușor să decapiteze un institut, dar o rețea informală e foarte rezistentă cât timp comunitățile ei sunt vii.

Noaptea Caselor e o punte între aceste comunități. E un eveniment care dă coerență unui nou curent cultural. Mai personal, mai liber, mai eficient, mai mișto.

Harta evenimentului.

Capture2.PNG
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera