Rețete de Paște de pe alte meleaguri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

În România, când avem gânduri culinare intense despre Paşte sunt despre miel-friptură de miel, drob de miel, ciorbă de miel, stufat de miel - (cititi Mancaruri traditionale de Paste si retete pe care le poti face acasa). Totuşi, nu toată lumea e în sincron cu alegerile culinare de Paşte şi, deşi ne e greu să înţelegem, nu mănâncă miel cu ocazia acestei sărbători. Câteva reţete de Paşte venite de pe alte meleaguri că să avem parte de un Paşte internaţional: 

 În Germania, se mănâncă verde- supă de Kerbel, o combinaţie între pătrunjel şi anason. Se găteşte ca o supă normală, cu ceapă, cartofi, (ciuperci cu susan pentru varianta gourmet). Spre final se adaugă Kerbel şi se drege cu unt şi smântâna.

chervilsoup-large_trans__eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA.jpg

În Brazilia, Paçoca de Amendoim, se serveşte cu ocazia Paştelui. E o gustare făcută din alune, zahăr şi făină de manioc.
Vă trebuie o jumătate de cană de alune, un sfert de cană de zahăr brun, 1/3 cană de făină de yuca şi 1/4 cană de lapte condensat. Daţi la blender până obţineţi consistenţa dorită.

turron-large_trans__eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA.jpg

În Portugalia se mănâncă un cozonac sărat, Folar de Chaves cu chouriço sau presunto. Se găteşte la fel ca un cozonac, fără ingredientele dulci şi cu şuncă, brânză, salam în loc de nucă.

DSC03684a_folar.jpg

În Finlanda se mănâncă Mämmi. Se face în mod tradiţional cu apă, făină de secară şi secară sub formă de pulbere. Este condimentat folosind melasa de culoare închisă, sare şi banana uscată sub formă de pulbere. Se serveşte cu bucăţi de coajă de portocală.

Mammi-large_trans__eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA.jpg

În Italia, în afară de Lasagna, tort de ricotta şi salată de caracatiţa, se ragasesc, pe masa de Paşte, anghinarele prăjite, servite cu lămâie şi un praf de sare pe deasupra. Simplu şi delicios.

20150320-fried-artichokes-vicky-wasik-15.jpg
Sursa foto
1 comentariu vrei sa comentezi?

New article
Cavalary
#1 -

Comentariu nou

Ala nu-i un link (Mancaruri traditionale...)

Si, 3/3 cana de faina de manioc? Cred ca primul 3 trebuia sa fie altceva?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera