Mon Cabaret Noir - noul spectacol al lui Razvan Mazilu despre antidiva Anita Berber, o artista controversata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Mon Cabaret Noir, noul spectacol al lui Razvan Mazilu este o delectare feerica si burleasca ce are debutul pe 30 septembrie la Teatrelli/Creart si se va mai juca pe 9, 16 si 30 octombrie.

Am reusit sa vedem spectacolul inainte de marea lansare si am intrat in povestea Anitei Berber - dansatoarea, anti-diva, actrita, femeia-androgina, scriitoarea, muza,  femeia plina de sexualitate, sotie de 3 ori, ce s-a stins din viata la 29 de ani.

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca intregul musical se invarte in jurul vietii Anitei, un personaj controversat a carei sexualitate a fost indelung comentata si criticata la vremea respectiva. Dansatoarea s-a nascut  in anul 1899 la Leipzig, Germania si a fost crescuta de bunica ei. La 16 ani isi facea deja un debut grandios ca dansatoare de cabaret la Berlin.

La 19 ani era deja faimoasa pentru dansurile sale nud si aparitiile in filme (a jucat in peste 20 de filme mute). Devenise deja un personaj. Machiajul ei era deja trademark: ochii accentuati cu negru si buzele-i subtiri conturate in forma de inima. A urmat o serie tumultuoasa de droguri, bisexualitate, bordeluri, abuzuri de substante si de sex. Un desert special marca Anita: cloroform si eter intr-un castron peste care punea petale de trandafir. Le lasa la uscat apoi le manca.

Razvan Mazilu reuseste sa ii faca un portret fidel si complex Anitei in Mon Cabaret Noir prin cele 4 personaje feminine interpretate de Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrica si Ana Bianca Popescu, carora li se adauga el-insusi. Un tablou in 5 personaje care se pun in valoare unele pe altele, isi schimba ritmul impreuna, se unesc, se destrama, raman in prim-plan sau se dizolva pe fundal, ca si cand ar face parte din decor.

Atmosfera cabaretului interbelic este perfect redata prin costume (create chiar de Mazilu), muzica (excelente interpretarile live ale personajelor feminine) si decor (coroana de flori din final este spectaculoasa).

O mare grija la detalii face din spectacolul Mon Cabaret Noir o experienta despre care vrei sa vorbesti dupa ce ai iesit din sala de teatru. Vrei sa dezbati, iti pui intrebari legate de anumite momente cheie. Cel mai important: nu te plictisesti, dureaza fix cat trebuie.

MON CABARET NOIR
din 30 septembrie la Teatrelli/Creart
urmatoarele spectacole 9, 16, 30 octombrie
un spectacol de Razvan Mazilu

sound-design Mihai Dobre, Gabriel Baruta
texte Dan Mihu, Salvador Dali, Edith Piaf, Joe Jenicek
asistent regie-coregrafie Silvia Calin
pregatire muzicala Ana Cebotari
light-design Alin Popa

Vezi mai multe poze aici.

Biletele pentru "Mon Cabaret Noir" au pretul de 41,58 lei si se pot procura de la casa de bilete a Creart si din reteaua de bilete Eventim.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera