Miracolul dintre statiile de metrou Dristor 1 si 2 - scara rulanta de aici va merge din nou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca circulati cu metroul si treceti zilnic pe la Dristor 1 sau 2, probabil ca ati observat ca scara rulanta care face legatura intre cele doua statii nu mai functioneaza de cel putin 9 luni.

Pentru un tanar nu e o mare tragedie, dar pentru un batran sau pentru o persoana cu dizabilitati este un adevarat calvar.

Prin septembrie 2014 aflam si motivul pentru care scara fusese scoasa din functiune de atat de mult timp:

Scara din statia de metrou Dristor 1, de tip Koncar – Croatia, a fost data in folosinta in anul 1996. Conform HG nr. 2139/2004, scarile rulante au o durata de viata de maxim 12 ani. La circa 2 ani de la punerea in functiune, firma Koncar si-a schimbat obiectul de activitate, scotand din fabricatie scarile rulante, fapt ce a condus la probleme majore in asigurarea pieselor de schimb si mentinerea acestor scari in stare de functionare", a declarat atunci directorul Metrorex.

Cu alte cuvinte, nu mai existau piese de schimb pentru ca scara sa fie reparata...

Scara rulanta dintre statiile Dristor 1 si 2, 2015 Scara rulanta dintre statiile Dristor 1 si 2, 2015

Bun, dar atunci putea fi oricand inlocuita cu una noua. Nu? Ei bine, au fost necesare 9 luni pentru ca acest lucru sa se intample.

Astazi, am observat ca miracolul s-a intamplat si celor de la Metrorex li s-a facut in sfarsit mila de clientii lor si au inceput lucrarile de inlocuire (sau reparare?) a scarii rulante dintre statiile Dristor 1 si Dristor 2.

Pe 24 februarie, unul dintre bucurestenii nemultumiti care facuse o sesizare in ceea ce priveste scara rulanta de la Dristor, a primit urmatorul raspuns:

Stimate domnule Serban PAUN,

Urmare a sesizarii dumneavoastra inregistrata cu numarul M.01/2010/17.02.2015, va comunicam urmatoarele:
S.C. METROREX S.A are prevazuta in bugetul de investitii pentru anul 2015 suma necesara inlocuirii escalatorului din statia Dristor 1. Lucrarile de inlocuire vor fi realizate imediat dupa incheierea procedurilor de achizitie a escalatorului.

Cu stima,
DIRECTOR GENERAL,

ing. Aurel RADU"

Deci, Metrorex a avut nevoie de 3 luni pentru "incheierea procedurilor de achizitie a escalatorului" si 9 luni pentru a rezolva aceasta problema. 

Din pacate, chiar e nevoie de miracole ca lucrurile sa mearga bine la Metrorex!
3 comentarii

Miracolul dintre statiile de metrou Dristor 1 si 2 - scara rulanta de aici va merge din nou
Gigi de la Dristor
#1 -

din pacate

Dureaza mult mai putin sa ia decizii legate de cresterea preturilor cartelelor.

Miracolul dintre statiile de metrou Dristor 1 si 2 - scara rulanta de aici va merge din nou
Șerban
#2 -

de fapt...

Ceea ce trebuie să știți este că o scară de asemenea dimensiune nu este tocmai ușor de schimbat, tocmai din cauză că trebuie fabricat un model special pentru acea stație de metrou. Altfel spus, scara este unicat, ea nefiind asemănătoare cu nici o altă scară de metrou din București. Având în vedere problemele pe care Metrorex le-a întâmpinat, din păcate altă soluție nu a existat.

Miracolul dintre statiile de metrou Dristor 1 si 2 - scara rulanta de aici va merge din nou
Adrian
#3 -

Ipocrizie

La voi in sat se schimbau scarile rulante mai repede? Daca tot veniti in Bucuresti si va plangeti ca ipocritii de niste conditii pe care nu le-ati fi avut niciodata la voi in provincie, macar informati-va inainte de a comenda si de a va da cu parerea despre durata de instalare a unei scari rulante, de care habar nu aveti. S-a saturat toata lumea de fitzele voastre si va mai intrebati de ce se uita bucurestenii ciudat la voi si de ce va fac sicane in trafic

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera