Mi-a dat cu seen, noua depresie a lui 2015-2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De-a lungul anilor, de când mi-am făcut Facebookul în decembrie 2008 și până astăzi-decembrie 2015, am trecut prin relații și despărțiri pe facebook, invitații la cafea, relații și prietenii născute la distanță - ale mele și ale altora. 7 ani de metamorfozare pe Facebook.
 
Ne-am dezvoltat super abilități în a ne da seama dacă doi s-au combinat, în funcție de like-urile pe care și le dau sau nu, în funcție de evenimentele la care au fost taguiti împreună. Fiecare like și fiecare privire, poziție a corpului sunt ceva ce trebuie decodificat, mai ales la persoanele discrete cu expunerea.
 
Oamenii nu se mai sună, nu își mai cer numărul de telefon în autobuz sau în stație, nu se invită la o cafea după un spectacol, nu - oamenii își cer facebookul și încep să se stalkuiasca. Iși formează păreri unii despre ceilalti, bazându-se pe profilul de facebook.

E important să ai chimie-n vorbe, să te țină acolo prin cuvinte, dar...
 
...n-ai cum să știi cum i se simte mâna-n mâna ta, cum îi miroase părul sau cum se aude atunci când râde zgomotos dintr-un text. Sau dintr-o poză.


 
Mi-a dat cu seen, noua depresie a lui 2015-2016
 
We belong in a movie | Such a pretty absence-vrem în filmul ăla cu sărbători fericite și cinematografice, cu strâns de mână, alergat pe străzi necunoscute, plecat-de-nebuni, cadouri simbolice, poate și un patinoar. Un acoperiș. Un apus pe malul apei. Un deal. Un tren. Un munte. O cafea. Tigara de dimineață. țigara de după. Muzică-n toată casa. Baie cu spumă. Lumânări parfumate. Miros de mandarină. Vanilie. Cozonac. și-așa mai departe.
 
Dar intervin Absența, Nespusul, Neraspusul și/sau Altcineva. Pam-pam. Jap Jap.
 
Cealaltă persoană nu răspunde. Si toate scenariile de mai sus se transformă într-o apocalipsă emoțională care, printr-un efect de domino se răsfrânge asupra următoarei persoane.
 
Si căreia, la rândul tău, îi vei da cu seen. Apoi vei tăcea mâlc.
 
“Ne dăm cu seen de nu ne mai vedem” și nu ne mai vedem. 


 
E o relație care ar fi putut fi, dar a rămas pe Facebook în Inbox. S-a blocat în seen. Nu ați mai ajuns în barul ăla cu jazz pe fundal și nici să vă pierdeți pe străduțele cu nume de poeți morți.
 
E totul acolo, dar nu-i nimic acolo. Mirosul, inima, respirația, textura pielii, vocea, privirea, șoapta, buzele, cuibaritul sub plapumă și mângâiatul în păr sunt în altă parte sau "Cum mi-a omorât Facebook-ul romantismul".

Un text de Andreea Lupescu si Andreea Retinschi

Citeste editoriale de Andreea Lupescu

Mai multe poze cinematice.

 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera