Metroul Drumul Taberei va fi finalizat in 2016?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Grupul Astaldi anunta ca magistrala 5 de metrou din cartierul Drumul Taberei va fi gata in 2016.

In acelasi timp, constructorul italian, care a realizat pasajul Basarab si stadionul Arena Nationala din Bucuresti, a inregistrat in 2014 o crestere semnificativa a afacerilor pe plan local, care a contribuit la avansul general al grupului, conform editiei print a Ziarului Financiar.

Grupul Astaldi a inregistrat afaceri de 2.7 miliarde de euro anul trecut, in crestere cu 6% fata de 2013. 

In Romania, Astaldi mai are insa de incasat circa 56 de milioane de euro pentru constructiile de la acest tronson de metrou, potrivit datelor din raport.

32
Sursa foto

Incercand sa facem o retrospectiva a lucrarilor pentru metroul din Drumul Taberei, am constat cateva lucruri amuzant-bizare.

Ne-am intors la anul 2012, atunci cand "cartitele care sapa" au fost aduse din Turcia. Atunci ni se promitea ca sapaturile vor lua sfarsit in 2015, insa acum, in primavara lui 2015, aflam ca italienii precizeaza ca lucrarile sunt in prezent finalizate in proportie de 52%.

Tot in 2012, muncitorii inaintau cu aproximativ 30 de m pe zi, in subteran, insa in 2013 acestia "inaintau" cu doar 20 de m pe zi.

In 2013, se promitea ca magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei va fi gata in 2016, potrivit declaratiilor facute, mai exact, in ziua de miercuri, 23 noiembrie, a acelui an, de catre ministrul Transporturilor Ramona Manescu.

Daca in 3 ani de zile doar 52% din sapaturi au fost efectuate, inseamna ca restul de 48% ar mai putea dura minim 2 ani de zile, ceea ce ne duce la un calcul simplu: sapaturile ar putea fi gata in 2017 sau 2018.

De ce Astaldi atunci promite 2016?

Alte detalii legate de evolutia constructiilor

Valoarea initiala a proiectului se ridica la 1.2 miliarde de euro

Astaldi lucreaza la acest proiect alaturi de FCC Construccion, Delta ACM 93 si AB Construct, intr-un contract cu o valoare de 215 milioane de euro.

Pe langa aceste proiecte, grupul Astaldi, pe vremea cand coopera foarte bine cu Basescu, a construit Pasajul Basarab, alaturi de FCC Construccion. Costurile acestuia s-au ridicat la 240 de milioane de euro.

In 2015, Metrorex anunta ca au fost finalizate sapaturile la metroul din Drumul Taberei pe distanta Academia Militara – Raul Doamnei.

Dupa cum vedeti, o gramada de informatii contradictorii si confuze, care ridica mari semne de neincredere in seriozitatea cu care lucrurile se intampla. Oare este cazul sa mergem sa vedem cu ochii nostri care este stadiul lucrarilor?
1 comentariu

Metroul Drumul Taberei va fi finalizat in 2016?
Oli
#1 -

Comentariu nou

Informatii confuze - da. Dar uitati ca lucrarile au fost oprite (sau aproape operite) complet prin 2012 si 2013 cand guvernul Ponta a refuzat sa mai finanteze lucrarile. Acum exista finatatrea Europeana, deci un cash-flow stabil. Ritmmul lucrarilor depinde si de alte lucruri in afara de constructor.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera