Metroul bucurestean va intra intr-un proces de modernizare, cu un sistem de taxare automata si instalatii noi de control al accesului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sistem de metrou bucurestean va intra intr-un proces de modernizare, anunta compania producatoate de sisteme de securitate UTI. Acest lucru se va face prin implementarea unui sistem de taxare automata si instalatii noi de control al accesului pentru magistralele 1,2 si 3.

Proiectul este finantat din fonduri externe nerambursabile (Programul Operational Sectorial de Transport) si de la bugetul de stat.


Sursa foto

Astfel, 41 statii de metrou si 70 zone de vestibul vor fi modernizate cu instalatii noi de control al accesului. Sistemul de control al accesului de calatori va consta in instalarea de validatoare pentru cartele magnetice si module RFID pentru cardurile contactless.

RFID ( Radio-frequency identification) foloseste de conexiunea prin wireless in campurile electromagnetice pentru a transfera informatii. De exemplu, aceasta tehnologie este folosita in magazine, prin aplicarea plasticului pe produs, care ulterior este scos la casa. Acea bucata este emitatorul, iar receptorul este cititorul de la iesirea din magazin, care tiuie cand incercati sa iesiti cu produsul.

Exemplu de card RFID

Astel, vor fi instalate 1.352 de porti de acces, dotate cu sistem de numarare a calatorilor in scopul determinarii fluxurilor de calatori si 139 de automate de vanzare a titlurilor de calatorie, care vor fi instalate in fiecare statie. Automatele de vanzare vor fi dotate cu echipamente fiscalizate, calatorii primind bon fiscal pentru achitarea contravalorii calatoriilor cu metroul in toate cele 41 de statii incluse in contract si vor da rest in bancnote si monede. Aparatele vor emite cartele magnetice, dar vor putea fi utilizate si pentru reincarcarea cardurilor contactless.

Implementarea noului sistem se va realiza in timp ce vechiul sistem este in functiune. Calatorii vor putea utiliza cardurile existente pentru a avea acces in metrou atat prin sistemul existent, cat si prin zonele modernizate. In cazul unei cresteri a fluxului de calatori, zonele de acces pot fi transformate in poarta de acces sau de iesire.

Pentru ca nu s-a facut public un deadline al acestui proiect, ramane de vazut daca vom avea un metrou ca afara in viitorul apropiat.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera