Metrorex va plati peste 400 milioane de euro pentru noi garnituri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metrorex a organizat o licitatie de achizitie a 51 de trenuri noi pentru Magistrala 5 Drumul Taberei-Eroilor-Pantelimon. Firma castigatoare este cea care a furnizat si trenurile de pe Magistrala 2 Pipera-Berceni: CAF - Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles.

Astfel, Metrorex va plati 308 milioane de euro fara TVA pentru noile garnituri. Motivele pentru care firma spaniola a castigat licitatia au fost pretul, greutatea trenului fara pasager, timpul de parcurgere al traseului si consturile de intretinere.


Sursa

Pe de alta parte, trenurile CAF au avut de-a lungul timpului probleme tehnice. Diverse piese si suruburi erau slabite sau lipseau, ele stand mai tot timpul in revizii.

Intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a spus ca nu il intereseaza si nici nu stie cine e castigatorul.

Nu ma intereseaza niciun fel de participant la nicio licitatie in minister. Ma intereseaza ca fiecare companie sa respecte legea, criteriile (...) in rest, cine castiga, e problema competitiei interne, eu nu stiu nici castigatorul, nici daca-s inalti, nici daca-s grasi, nici daca-s slabi.

Acesta este cel mai mare acord incheiat de Metrorex pana in prezent.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera