Metrorex urmeaza sa achizitioneze 51 de trenuri noi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metrorex asteapta oferte pentru 51 de trenuri. Pe acestea va plati 345 de milioane de euro din bani europeni, iar firmele romanesti nu pot participa din cauza conditiilor impuse (orice firma ce doreste sa participe la licitatie trebuie sa aiba o cifra de afaceri de cel putin 300 de milioane de euro pe cel putin trei ani inainte de participarea la aceasta licitatie).

Noile trenuri vor circula pe viitoarea Magistrala 5, Drumul Taberei - Eroilor, care, surpriza, s-ar putea sa nu fie gata niciodata. Asa ca expresia romaneasca "punem carul in fata boilor" se aplica perfect in aceasta situatie.

Situatia metroului din Drumul Taberei nu pare sa fie deloc optimista in ceea ce priveste finalizarea proiectului. Metrorex si constructorul Metroului din Drumul Taberei trebuie sa finalizeze lucrarile la structura de rezistenta intr-un an, daca depasesc acest termen Romania nu pierde doar finantarea UE pentru Magistrala 5 (85% din costurile proiectului, 1,2 miliarde de euro), dar trebuie sa returneze TOTI BANI primiti pana acum de la UE.

Lucrarile la structura de rezistenta (pe bucata Dr. Taberei - Eroilor) sunt gata in proportie de 52% si trebuie sa fie 100% pana in septembrie 2015.

Ca acest lucru sa fie posibil, ar trebui ca ritmul lucrarilor sa fie de 100%, insa:

"In prezent, ritmul lucrarilor este la 35%. Din diverse interpretari cu privire la contract, constructorul a redus ritmul lucrarilor. Avem discutii cu ei, exista discutii si la nivel de Ministerul Transporturilor si speram sa se reia lucrarile la capacitate", afirma Aurel Radu, director Metrorex.

Asa ca Metrorex s-ar putea grabi degeaba cu achizitionarea de noi trenuri.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera