Metrorex ameninta ca va amenda calatorii care iau parte la Ziua fara pantaloni la metrou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

[Ce spune organizatorul Zilei fara pantaloni la metrou despre amendarea participantilor]

Ieri va spuneam ca, in sfarsit, dupa mai multe tentative in anii trecuti, la metroul din Bucuresti se va organiza No Pants Day (Ziua fara pantaloni la metrou).

Avand in vedere ca traim in Bucuresti, nu in Londra sau Amsterdam, am vrut sa stim daca organizatorul s-a interesat daca cei care vor lua parte la eveniment risca sa fie amendati de politie.

Acesta ne-a transmis urmatoarele:

In urma unei convorbiri telefonice cu comisarul Politiei Metrorex - domnul Stanescu - am aflat ca nu reprezinta expunere indecenta daca circuli cu metroul in boxeri sau imbracaminte sport scurta. Insa, aici nu intra si chilotii tanga sau chilotii tetra, asa ca ar fi bine sa le evitati pentru a nu fi amendati."

Astazi cei de la Metrorex au amenintat ca bucurestenii care se vor urca in metrou doar in lenjerie intima vor fi amendati, dupa ce au luat legatura cu Politia in acest sens.

Avand in vedere ca organizatorul ne-a spus ca deja vorbise cu comisarul Politiei Metrorex si ca acesta i-ar fi spus ca nu vor fi amendati cei care se vor urca in metrou in boxeri sau imbracaminte sport foarte scurta, le-am dat un telefon celor de la Metrorex pentru a verifica de ce se bat cap in cap informatiile.

Am fost redirectionati catre biroul de presa, unde o doamna care nu a vrut sa ne spuna cum se numeste, a declarat ca evenimentul nu este autorizat de Metrorex, ca Metrorex a luat legatura cu Politia si ca toti cei care duminica se vor urca in chiloti in metrou vor fi amendati.

I-am spus ca organizatorul a vorbit deja cu domnul comisar Stanescu si ca acesta i-ar fi spus ca nu reprezinta expunere indecenta atata timp cat calatorii nu poarta chiloti tanga sau tetra. Raspunsul doamnei de la biroul de presa Metrorex a fost ca organizatorul minte si ca domnul Stanescu nu a spus asa ceva. I-am cerut doamnei numele persoanei din Politie cu care Metrorex ar fi vorbit pentru amendarea calatorilor in chiloti. Ni s-a spus ca nu doreste sa-i faca reclama si ca nu ne spune. 

Apoi, am fost intrebati foarte agresiv, daca ni se pare normal ca, de exemplu, un copil de 3 ani care merge cu metroul sa fie expus unui grup de tineri in chiloti. Apoi, ni s-a mai spus ca in tarile in care s-a mai organizat No Pants Day au avut loc reactii violente, ca participantii au fost agresati. Am intrebat-o de unde are aceste informatii, nu a vrut sa ne spuna.

Cand am mai intrebat-o inca o data daca ne poate spune numele ei, ne-a inchis telefonul...

Pe aceeasi tema:
11 comentarii

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
dragosh_r0ck
#1 -

pai :))
  • cat este amenda? sa stie omu care vine cu cat va cotiza
  • daca iau amenda pot continua in chiloti prin metrou fara o mai iau si pe a 2a?
Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
mihai
#2 -

wtf

What the fuck?! Da, mi se pare absolut normal sa nu fiu nevoit sa le vad chilotii unor necunoscuti in metrou, si o spun ca unu' care nici macar nu are vreun kid de 3 ani in dotare. Dar hai sa ne hipsterizam aiurea-n tramvai, sau in metrou, ca in zloata si jegul din Bucuresti asta ne mai lipsea.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
AlinDr
#3 -

P*m

Acum ati luat-o si voi pe aratura de incurajati evenimentul, chiar daca vi se pare ca sunteti deschisi la minte :))
Incurajez exprimarea libera a opiniei, dar nu a imbecilitatii.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
un imbecil
#4 -

Comentariu nou

imbecilitatea este parte a libertatii de exprimare. pentru asta au murit azi 12 oameni, azi, la paris.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
AlinDr
#5 -

@un imbecil

Nu ai inteles prea multe din comentariul meu.
Faza asta cu pantalonii este imbecila, dar asta nu inseamna ca cei care ar veni in metrou ar merita sa pateasca ceva.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
Ionut Bajescu
#6 -

n-avem

aici e ca la treaba cu colantii: daca n-ai cur nu-ti dai pantalonii jos.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
adi
#7 -

propunere

pentru ca tragedia din Franta nu poate fi ignorata, as propune ca fiecare participant sa aiba o coala de hartie prinsa de chiloti (sau geaca), ca o eticheta de morga, pe care sa scrie: "Mi-am dat jos pantalonii ca sa nu-ti ridici tu valul. Cu drag, Charlie Hebdo."
O referire la fanatismul islamic, la valul de prostie si ura care intuneca mintile acelor oameni si nu propriu-zis la valul pe care-l poata femeile musulmane.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
someone
#8 -

Metrorex

Nu cumva spatiul detinut de Metrorex este proprietate privata? Nu mi se pare deloc absurd sa impuna reguli de conduita in spatiul propriu. Gradina lor, regulile lor. Nu va convine, faceti asta in spatiul public.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
Comunicare Metrorex
#9 -

Comentariu nou

Draga Metropotam,

Nu am dorit sa suparam pe nimeni cu decizia de a refuza "No pants day" la metrou. Insa, din experienta noastra va putem spune ca un astfel de eveniment deranjeaza pe calatorii cu metroul (multi) care nu gusta propunerea organizatorilor iar noi trebuie sa rezolvam si acest aspect. Obiectul activitatii noastre este transportul de calatori in conditii de siguranta si confort. Ne straduim sa asiguram calatorilor nostri conditii cat mai bune de calatorie, civilizate, decente. Am promovat in metrou nenumarate evenimente interesante, evenimente culturale,sociale,educationale. In metrou au loc fracvent sesiuni de dans modern si clasic, de trei ani consecutiv realizam un festival de muzica clasica, teatru scurt, promovam obiceiul lecturii in trenurile de metrou (s-au oferit calatorilor in trenurile de metrou pe parcursul ultimilor doi ani), organizam diferite evenimente prin care promovam comportamentul civilizat in spatiile publice, am realizat in 12 statii de metrou Ziua Europei, am promovat pe cei mai importanti sportivi ai Romaniei redenumind temporar statii de metrou, am organizat concursuri de pictura cu tematica protectia mediului - exponatele cele mai valoroase au fost expuse in spatiile noastre, organizam multe expozitii de fotografie - in spatiul deja consacrat Galeria din Galerie. Lansari de carte, concerte -Voltaj, Alexandru Tomescu, Vlad Mirita. Intr-un cuvant am promovat calitatea.

Metrorex nu este de acord cu evenimentul No Pants Subway Ride (Fara pantaloni la metrou) intrucat societatea promoveaza decenta sub toate aspectele ei, iar acest eveniment, in opinia noastra nu promoveaza decenta - DECENŢĂ (DEX) : Respect pentru bunele moravuri, bună-cuviinta, pudoare. Atitudine de respectare a regulilor de bună purtare, a convenientelor si a moralei. Comportare care vădeste o asemenea atitudine. Daca participantii vor fi imbracati decent, daca se comporta decent, sunt bineveniti in metroul bucurestean.
Multumim!

Metrorex

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
AlinDr
#10 -

Metrorex

Foarte frumos si argumentat raspunsul de la Comunicare Metrorex.

Metrorex ameninta ca vor amenda calatorii care iau parte la No Pants Day
dragos
#11 -

dap

Foarte dragutz si ne bucura ca dupa 3 zile Metrorex are o pozitie oficiala.

Intrebarea este de ce cei de la Metroroex nu au fost in stare sa aiba aceeasi parere atunci cand au fost solicitati telefonic sa o faca, l-au tratat pe colegul nostru foarte neprofesionist cand le-a solicitat opinia si au asteptat 3 zile sa vada ca oamenilor le pasa ca sa se poata obosi sa fabrice un raspuns de PR.

Chiar as vrea sa imi raspunda "Comunicare Metrorex" la asta, poate la ei nu lucreaza oameni de se semneaza asa? :-)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera