Mai multe pachete de tigari din tara folosesc imaginea unui roman, fara acordul familiei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa cum bine stiti, pentru a determina oamenii sa se lase de fumat, pachetele de tigari contin imagini si mesaje deranjante.

Problema se pune atunci cand ne intrebam "de unde au fost luate aceste poze".

In prezent, pe mai multe pachete de tigari din tara apare imaginea unui barbat pe patul de spital, imagine despre care 3 romani din Anglia sustin ca este a tatalui lor, decedat intre timp.

Familia afirma ca barbatul a fost internat intr-un spital din Cluj si de acolo ar putea proveni imaginea, informeaza digi24.ro.

1.jpg

Adrian, reclamant in cazul pachetelor de tigari:

Cum ati fi reactionat dumneavoastra sa va vedeti parintele mort pe pachetul de tigari? Am slabiciuni, vad ca si la inima, ma doare si stomacul cred ca din cauza emotiilor. Nu imi mai trebuie nimic deocamdata. Este prea mult pentru un timp atat de scurt. Am frate care sta in Arad si a cumparat tigari si a vazut poza respectiva.

Cumnati de-ai mei au gasit la lucru pachete din alte tari: Polonia, Cehia si aici in Marea Britanie cu poza lui pe pachet. In toate magazinele din Anglia au aparut de o saptamana. Am gasit in centru unde stam, in orasul din Anglia, in centru, pe jos, pachete de tigari cu poza tatalui nostru. Nu cred ca i-ar placea cuiva sa vada asa ceva.

Despagubirile morale cerute pot fi de milioane de euro.

2.jpg

Adrian Cuculis, avocat:

Discutam de imaginea unui barbat intins pe un pat de spital, intubat, imbracat intr-un tricou alb. In 2014 cand a intrat in vigoare directiva europeana ce transpunea aceste imagini horror, tatal lor a fost internat, a suferit o interventie chirurgicala pentru care a fost necesara o anestezie totala.

O sa dam in judecata in principal Ministerul Sanatatii, vom chema in garantie Spitalul din Cluj, directorul de acolo, pe toti care s-au ocupat de respectiva interventie chirurgicala si probabil vom incerca sa atragem si raspunderea societatilor producatoare de tigarete care au folosit aceasta imagine pe pachetele lor de tigari.

Producatorii de tigarete se apara si spun ca au actionat conform legii de transpunere a directivei tutunului, modificata in noiembrie 2016.

Gilda Lazar, director afaceri publice al unui producator de tigarete:

Exista trei seturi de imagini obligatorii pe care producatorii trebuie sa le afiseze pe pachetele de tigarete. ne-au fost puse la dispozitie in format electronic de catre Ministerul Sanatatii. Fiecare set se schimba dupa un an. Deci setul actual este valabil pana la 31 decembrie 2017.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera