Made in RO: Muzeu temporar de publicitate si branduri romanesti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Asociația ESCU revine cu cea de-a doua ediție a proiectului Made in RO: 100 ani de branding românesc, de această dată într-o formulă în premieră- primul muzeu temporar al publicității și mărcilor românești, alături de colecționari și pasionați ai domeniului.

72488084_133892867993906_2811776627535511552_n.jpg

Ce branduri locale de bunuri de larg consum cumpărau românii în urmă cu 150 de ani? Ce am avut și ce am pierdut ca mărci naționale? Ce am câștigat și redescoperit ca branduri și povești de antreprenoriat după anii '90? Care sunt primele agenții de publicitate și cine sunt oamenii nevăzuți ai reclamelor? Muzeu temporar de publicitate si branduri romanesti ne propune o incursiune ilustrată în istoria intimă mai puțin obișnuită a societății noastre, prin reclame sau „sufletul comerţului“, cum mai sunt denumite, care vorbesc despre mărcile naționale emblematice, de cele mai puțin cunoscute, dar și de cele care au dispărut în negura timpului sau fragmente pline de picanterii din mentalul colectiv al vremurilor.

 Lansarea proiectului-manifest Made in RO: muzeu temporar de publicitate și branduri românești la București, va avea loc în spațiul dedicat de la ARCUB (Hanul Gabroveni), în data de 8 noiembrie.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8-24 noiembrie, în intervalul orar 13.00-20.00. Intrarea este liberă.

• Activități principale ale proiectului:

1. Expoziție centrală de artă și cultură publicitară, design de produs, obiecte de patrimoniu publicitar obținute de la colecționari din toată țara, etc.
2. Conferințe cu specialiști și pionieri din industriile creative, publicitari, jurnaliști, reprezentanți instituționali, ai societății civile, mediul academic și universitar, artiști, sociologi și antropologi;
3. Ateliere creative în 3 licee din București de profil economic, artistic etc. – de la teorie la practică, de la idee, la ambalaj și poziționare pe piață.
4. Digitizarea colecției, are va fi publicată pe site-ul www.muzeulpublicitatii.ro.

Colecții și colecționari: Florian Ciobanu - Reclame Vechi Românești 1840 - 1995, Asociatia Muzeul Jucariilor din Bucuresti, Berceni - Cartierul copilariei noastre și Asociatia Suntem Romania + numeroși colecționari privați, prieteni ai Asociației ESCU.

Imaginat ca un puzzle, proiectul-eveniment îşi propune să evidenţieze transformările unui domeniu economic și cultural complex prin creația publicitară a timpurilor. Ambiția proiectului este să surprindă un fir istoric al mărcilor autohtone printr-o retrospectivă ilustrată a publicității românești cuprinsă în obiecte autentice de memorabilia ale brandurilor iconice, ambalaje, afișe, materiale grafice, propagandă politică, postere, machete, produse diverse, care pot povesti în primul rând despre apariția și dezvoltarea industriilor creative în România, apoi despre evoluția bunurilor de larg consum, despre uzanța cumpărăturilor oamenilor din țară pe parcursul mai multor decenii, despre inovațiile tehnice și industriale, cu schimbările aferente de stil, modă și mentalități.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera