lucruri vechi și noi în Bucureștii Noi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

scris de Florin

Pe B-dul Bucurestii Noi, intre parcul Bazilescu si intersectia cu Damaroaia/Jiului, din multele magazine ale comertului socialist au mai ramas cateva, adicatelea patru, restul fiind inlocuite cu farmacii, banci, case de pariuri si saloane de frizerie-coafura.

Primul dintre ele este centrul de paine de unde cumparam batoane de 1 leu, rulada cu marmelada si celebra “intermediara de 2 lei 50″. Firma este inca vizibila si este in vechea caligrafie.

Urmeaza “Croitoria” unde imi ajustam hainele ca sa nu stea chiar ca pe gard pe mine si care, ca si painea, mai pastreaza vechea firma, desi ea nu mai este luminata ca pe vremuri.

Al treilea magazin este “Fero-Metalul” redenumit ”Chimice-Menaj” de unde luam bateriile patrate ELBA cu care ma piscam la limba sa vad daca sunt incarcate.

Ultimul este “Mobila” de unde mi-am luat biroul folosit azi ca banc de lucru, magazin care de-a lungul timpului si-a diversificat produsele puse in vanzare.

Tot pe Bucurestii Noi, vis-a-vis de magazinul Cris-Tim, a aparut pe o strada laterala o constructie ce pare a fi un nou supermarket.

Si ca un ecou al vremurilor trecute, firma originala a intreprinderii NUFARUL, care pare (poate chiar este) a fi partener cu Cramele Recas.

In incheiere pot sa va spun ca se lucreaza intens la terminarea magistralei 4 de metrou, ultima poza fiind facuta la statia/depou Straulesti aflata chiar langa fostul strand cu acelasi nume.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera