Localitatea unica din Europa unde gasim plaja, munte, apa si aer pur este in Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tinuta departe de ochii turistilor, Colibita este o localitate unica in Europa: are plaja, munte, apa si cel mai pur aer de pe continent.

Datorita aerului pur care se gaseste aici, Colibita, localitatea situata pe Valea Bistritei, aflata la o altitudine de 900 de metri, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani, este un loc unic in Romania, ba chiar in Europa.

Valoarea concentratiei maxime de ozon masurata in Colibita este de 90 micrograme/m3, iar valoarea medie in Romania este de 72,6 micrograme/m3.

Pe langa aerul curat pe care il poti respira, Colibita are locuri de plaja la malul apei lacului de acumulare cu acelasi nume.

In zona se pot face excursii, drumetii montane, ciclism, caiac, alpinism sau pescuit de pastrav, clean sau caras.

Zona are o reputatie turistica istorica.

Intre 1923 și 1975, Colibita a fost o statiune balneoclimaterica, insa a fost desfiintata dupa ce s-a luat decizia sa se faca lacul de acumulare.

In urma cu aproximativ 10 ani, in Colibita era in jur de 50 de case ale localnicilor.

Acum sunt in jur de 400 de case de vacanta, pensiuni și vile.

Pe malul lacului a fost construit și un complex turistic, unde o noapte de cazare porneste de la 70 de lei, in timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costa in jur de 450 de lei.

Pentru a deveni o statiune de interes national, ar trebui sa existe un drum rutier modernizat marcat cu semne de circulatie, transport in comun intre statiunea turistica si gara sau autogara, amenajarea si iluminarea locurilor de promenada, apa curenta si canalizare, precum si un numar de minim 500 de locuri de cazare in hoteluri si pensiuni.

Dar trebuie sa recunoastem ca daca statiunea ar deveni obiectiv turistic, si-ar pierde, poate, din farmec si din intimitate.

Asa ca aveti grija cui povestiti despre ea, sa ramana intre noi macar o perioada cat sa ne putem bucura de aerul curat cu plaja, munte, apa.


Sursa

Din Bucuresti si pana in Colibita sunt 500 de km pe care ii puteti parcurge in decursul a 7 ore jumatate si pana la 9 ore, in functie de trafic.

Puteti consulta aici oferte de cazare.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera