Linia de metrou din Timisoara va avea o lungime de 8 kilometri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Timisoara este al doilea oras din Romania care va avea metrou, pe o lungime de 8 kilometri si o sa faca legatura intre zona de centru si aeroport.

Proiectul metroului din Timisoara va fi inclus in planul de buget pentru perioada 2014 - 2020, desi nu au fost facute inca publice sursele de finantare.

Liniile de cale ferata vor fi duse in subteran si vor face legatura intre Gara de Nord, zona mall, Gara de Est si aeroportul Traian Vuia.

Singurul oras din Romania care are metrou este Bucurestiul.  Astfel ca metroul bucurestean a fost inaugurat pe 19 decembrie 1979 cu deschiderea liniei M1 si inceputul circulatiei intre statiile Semanatoarea si Timpuri Noi. In prezent, se lucreaza la magistrala 5 Universitate - Drumul Taberei, care va fi gata in 2016.

Totodata, exista planuri si pentru construirea magistralei 6 de metrou. Vezi care sunt statiile de metrou ale magistralei 1 Mai - Otopeni.

Recent s-a anuntat ca se va face o noua linie de metrou in Bucuresti: magistrala 7, Bragadiru - Voluntari.
1 comentariu

Linia de metrou din Timisoara va avea o lungime de 8 kilometri
Bogdan
#1 -

primul tronson

primul tronson a fost inaugurat pe 19 decembrie 1979 cu deschiderea liniei M1 și începutul circulației între stațiile Semănătoarea și Timpuri Noi...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera