Limuzina lui Corneliu Vadim Tudor a fost scoasa la licitatie - pretul de pornire este de 3000 de euro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Masina personala a lui Corneliu Vadim Tudor, un Chrysler LX 300C, va fi scoasa la licitatie la Artmark cu un pret de pornire de 3.000 de euro.

Limuzina a mai fost scoasa la vanzare, imediat dupa moartea tribunului, insa nu si-a gasit cumparator. Fetele lui Vadim cereau atunci nu mai putin de 15.000 de euro pe bolidul fabricat in 2010, cu doar 26.000 de kilometri la bord.

Licitatia "Colectia Corneliu Vadim Tudor - partea a III-a" va avea loc in 23 februarie, de la ora 20.00, si va gazdui si alte obiecte ale tribunului.

1.jpg

Licitatia se adreseaza si pasionatilor de raritati, care vor putea achizitiona la preturi intre 35 si 50 de euro, carti valoroase precum: "Strajnicul", tiparit la Blaj in 1817, "Enciclopedia greaca", tiparita la Viena in 1813, "Conceptele predicabile pentru cele patru Evanghelii", publicata in 1670, "Dictionarul de medicina, de chirurgie si de stiinte relevante", publicat la Paris in 1905 etc.

Relicva din Gorunul lui Horea de la Tebea, primita cadou de senatorul Corneliu Vadim Tudor de la Fundatia Dacia, in anul 2000, impreuna cu perna-suport personalizata, se vinde la licitatie cu 250 de euro, pret de pornire.

2.jpg

Pentru pasionatii genului epistolar, colectia cuprinde o serie de scrisori cu semnatura olografa. Scrise de personalitati precum compozitorul Camille de Saint-Saens (pret de pornire de 250 euro), presedintele Frantei Georges Clemenceau (pret de pornire de 150 de euro) sau pictorului Marc Chagall (pret de pornire de 100 de euro), aceste scrisori sunt tot atatea moduri de a surprinde istoria, traita si influentata de aceste personalitati.

4.jpg

Alte obiecte prezente in licitatia din 23 februarie sunt: Carafa Louis XVI, pentru vin, care ar fi apartinut lui Alexandru Ioan Cuza (pret de pornire de 150 de euro), stema Casei Regale (pret de pornire de 35 de euro), medalii comemorand personalitati ale culturii romanesti, vechi icoane pe lemn si pe sticla etc.

Corneliu Vadim Tudor s-a nascut la 28 noiembrie 1949 si a fost scriitor, politician si publicist, care a detinut functiile de senator si europarlamentar. A fondat Partidul Romania Mare. A murit pe 14 septembrie 2015.

3.jpg
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera