Legere- schimbare de locatie, schimbare de atitudine
Ultima cronica a bistro-barului Legere, am facut-o in 2010, chiar la deschidere.
Pe atunci barul era la parterul hotelului Banat. Am mers de multe ori acolo pana s-a inchis. Ne placea combinatia stranie-misto a atmosferei de hotel construit in perioada interbelica, in care puteai trage cu ochiul, prin ferestrele-pereti de sticla, mari si inalte, de la intrare, prin care se vedea si un barulet-restaurant propriu, cu un fel de art-bar, pe atunci considerat ‘mai ascuns’ in contextul febra centrului vechi.
Multa prietenie, actori de la teatrele din preajma, oameni relaxati.
Odata cu inchiderea Banatului, Legere-ul s-a mutat de tot in curtea PNTCD, a acoperit o parte din terasa si a creat un bar cu ferestre mari spre Rosetti.
E decorat ca un bar clasic, cu mobila de lemn, afise pe pereti si muzica asemanatoare cu un playlist Guerrilla.
De fiecare data cand ajungem acolo parca intram pe fundalul din Cheers. E o atmosfera feel-good, relaxata, prietenoasa, fara pretentii, tot timpul cu fete cunoscute.
Te duce instantaneu intr-o stare de confort si o pofta de socializare.
E greu sa gasesti masa, chiar si sa faci rezervare, e mult hype in jurul locului, desi cateva din probleme probabil au alungat ceva clienti.
Servirea e foarte greoaie si nu e vorba de staff coplesit de numarul de clienti, ca am incercat sa intelegem fenomenul, ci de o apatie care iti amana inceputul serii si presara si niste frustrare pe ici pe colo.
Preturile sunt bune, berea la jumatate e 7 lei, draft-ul e 6 lei, un pahar de vin, 8. Bautorii de bere chiar se entuziasmeaza, ca a devenit greu sa gasesti in Bucuresti, intr-un loc placut, o bere sub 8 lei. Entuziasmul nu tine mult insa, ca berea iti ajunge si e calda, de fiecare data, la fel.
Dupa cateva ori, ajungeti, deja de la prima comanda, sa specificati “va rog, daca se poate, mai din spate sau…” si apoi sa anticipati cate beri veti mai bea ca sa rugati sa vi le puna la gheata. Asta s-a intamplat de fiecare data cand am fost in Legere, dar cu mecanismul asta ne-am putut bucura de loc. Trebuie depus efort pentru acei 2-3 lei in minus la bere.
Ca mancare, au un meniu ideal de bar, finger food, pizza, burgeri, paste, sandwich-uri si preturile sunt foarte bune, portii suficiente.
Ce ne-am luat:
Sandwich Fantasy cu prosciutto crudo, parmezan, cascaval, rosii, rucola si cartofi prajiti inclusi 17 lei.
Cartofii nu sunt congelati, facuti de ei, genul de cartofi care iti amintesc de copilarie, taiati mai gros, moi, putin dulci, cei care apreciaza doar cartofii crocanti n-o sa fie multumiti, noua ne plac.
Pita, facuta de ei, e foarte gustoasa. Ingredientele sunt foarte bune, cu putin ulei de masline devine un sandwich foarte bun.
Urmatoarele 3 alegeri intra sub umbra de banal, lipsit de arome aparte (mai putin feliuta de gorgonzola), dar satioase si portii decente:
Burger nr.3 21 lei
Carne de vita, gorgonzola, ceapa caramelizata, castraveti murati, masline, cartofi prajiti inclusi. E un burger corect, nimic special.
Tigaie de porc cu cartofi prajiti 18 lei, aceeasi situatie.
Ciorba zilei, de pui a la grec atunci, 8 lei, prea acra pentru gustul nostru.
Nu am incercat inca pizza, dar am inteles ca e buna si e facuta din acelasi blat ca pita, asa ca are toate sansele.
Oamenii care vin la Legere sunt aceiasi ca intotdeauna, de asta ne si intoarcem, sunt oameni relaxati, interesanti, prietenosi, de toate varstele, care creeaza o atmosfera placuta de stat la vin si la povesti.
Cu ceva rabdare pentru comanda si dezvoltarea unor tehnici si strategii de racit bere (sau vin), Legere-ul e un loc placut, cu mancare de bar daca ti se face foame, la preturi decente.
E un mix old school cu trend care si-a pierdut ceva din farmecul de la “Banat”, dar speram ca o sa-l redobandeasca.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.